Диети и Спорт

Зелено кафе за отслабване

zeleno kafe za otslabvane

zeleno kafe za otslabvane

Все по-често започва да се използва зелено кафе за отслабване от хора, които дълго са се борили с организма си, за да намалят теглото си. Предвид факта, че за някои мисията „загуба на тегло“ е трудна, често се прибягват до различни хранителни добавки. Тайната на зелените зърна е, че те съдържат хлорогенова киселина, която всъщност е отговорна за загубата на мазнини в тялото. Те също са и силен антиоксидант, който помага за извличането и изхвърлянето на натрупаните в организма вредни вещества. Въпреки тези ползи, обаче, трябва да се внимава с количествата, които се приемат.

Зелено кафе за отслабване и още ползи от него

Кафето е естествено зелено, но процесът на изпичане променя цвета му на кафяв. Именно по време на преработката му във фурната хлорогеновата киселина изчезва, но за щастие се появява кофеина, на който сме много благодарни в тежките сутрини. Другото му полезно свойство е, че успява да засили метаболизма с до 10%. Зеленото кафе на зърна обаче, не съдържа кофеин. Неговото силно свойство остава киселината, за която споменахме. Изследвания показват, че именно тя може да намали абсорбацията на въглехидрати и глюкоза от организма, което води до понижаване на кръвната захар.

Същата тази киселина намалява телесното тегло чрез противодействие върху процеса на абсорбиране на мазнини. По този начин мазнините, които отиват в черния дроб са значително по-малко. Освен това, другата чудесна новина е, че подобрява производството на хормона, отговорен за топенето на калории – адипонектин.

Пиейки зелено кафе за отслабване, то може да се отрази положително не само върху теглото ви, но и върху здравето на кръвоносните съдове. Те са от основно значение за добрия ритъм и живот на сърцето ни. Дози от 140 мг. до 720 мг на ден е доказано, че оказват влияние върху понижаването на кръвното налягане.

Зеленото кафе не съдържа кофеин, но може да има няколко странични ефекти. Имайте ги в предвид и бъдете внимателни с приема му, ако организма ви е от по-чувствителните. Това са : тревожност, нервност, сърцебиене и др. Хлорогенната киселина може дори да предизвика слабително действие и диария, ако се пие зелено кафе в големи количества.