Всичко за косата

Дамски прически каре – винаги актуални

прическа каре
Стилът дамски прически каре или “сасун” е една от огромните заслуги на британският стилист Видал Сасун, който успява да превърне косата в удобна и елегантна дамска прическа с геометрична форма. Също така, успешно налага тенденции, които са актуални и до днес. В редакцията на LAZARA обожаваме културата на 60-те години. Това е времевата зона, когато са измислени най-великите модни иновации. Класики като минижупа, полото или роклите с цип са създадени именно по това време. Десетилетието носи големи промени в модата. Всичко е по-просто, по-свободно, по-късо! Прическите се променят също тогава и по същия забележителен начин.

Дамски прически каре

прически-каре-асиметрични

Видал Сасун революционизира фризьорското изкуство с прическата каре, която е по-известна напоследък като прическа боб, след като открива своя първи фризьорски салон. Половин век по-късно той обяснява в интервю точно как се е случило  всичко: “Идеята ми бе да изрежа косата под някаква форма, така, както се реже плат и да премахна всичко излишно”. Така се ражда прочутата дамска прическа каре.

Модерни прически каре с различни дължини

прически-каре

Видал Сасун е геният зад иконичната прическа от 60-те години. Не знаем дали в бъдеще модата и фризьорство ще намерят такава влиятелна личност като Видал Сасун.  Той е бил, е, и ще бъде истинско вдъхновение за тези, които ценят простота и класическия външен вид. За щастие, човекът, който променя света с ножицата си, остави едно наследство, което се цени и е модерно и към днешна дата. Много от известните красавици подстригаха косите си именно в прическа каре. Всички се влюбихме в късата коса на Виктория Бекъм през далечната 2006-та година. Тя започна една тенденция, която много от звездите последваха. Но не много от тях знаят, кой стои зад късата купичка и пикси прическата. Но важното е, че тази стилна прическа каре в различните и дължини от линията на челюстта до под рамото винаги изглежда изискано.

прически-каре

Гуинет Полтроу също също изпробва прическа каре

прически каре гуинет полтроу

Мена Сувари с прическа каре и дълъг бретон на една страна

прически каре мена сувари

Скарлет Йохансон е ослепителна на Червения килим с прическа каре

прически каре скарлет йохансон

Сандра Бълок както винаги изглежда прекрасно, дори и с прическа каре

прически-каре-сандра-бълок

Дженифър Анистън отряза прочутата си коса в прическа каре

прически-каре-дженифър-анистън

И Бионсе се предаде пред късата прическа каре

прическа-каре-бионсе

прически-каре-къси

прически-каре-къси

прически-каре

прически-каре-къдрава-коса

прически-каре

прически-каре