pricheska kare
 
Стилът дамски прически каре или “сасун” е една от огромните заслуги на британският стилист Видал Сасун, който успява да превърне косата в удобна и елегантна дамска прическа с геометрична форма. Също така, успешно налага тенденции, които са актуални и до днес. В редакцията на LAZARA обожаваме културата на 60-те години. Това е времевата зона, когато са измислени най-великите модни иновации. Класики като минижупа, полото или роклите с цип са създадени именно по това време. Десетилетието носи големи промени в модата. Всичко е по-просто, по-свободно, по-късо! Прическите се променят също тогава и по същия забележителен начин.
 

Дамски прически каре

pricheski kare

Видал Сасун революционизира фризьорското изкуство с прическата каре, която е по-известна напоследък като прическа боб, след като открива своя първи фризьорски салон. Половин век по-късно той обяснява в интервю точно как се е случило  всичко: “Идеята ми бе да изрежа косата под някаква форма, така, както се реже плат и да премахна всичко излишно”. Така се ражда прочутата дамска прическа каре.

Модерни прически каре с различни дължини

pricheska kare

Видал Сасун е геният зад иконичната прическа от 60-те години. Не знаем дали в бъдеще модата и фризьорство ще намерят такава влиятелна личност като Видал Сасун.  Той е бил, е, и ще бъде истинско вдъхновение за тези, които ценят простота и класическия външен вид. За щастие, човекът, който променя света с ножицата си, остави едно наследство, което се цени и е модерно и към днешна дата. Много от известните красавици подстригаха косите си именно в прическа каре. Всички се влюбихме в късата коса на Виктория Бекъм през далечната 2006-та година. Тя започна една тенденция, която много от звездите последваха. Но не много от тях знаят, кой стои зад късата купичка и пикси прическата. Но важното е, че тази стилна прическа каре в различните и дължини от линията на челюстта до под рамото винаги изглежда изискано.

pricheski kare

pricheska kare

pricheska kare s breton

pricheski kare

pricheski kare

kare pricheski

kare pricheska

pricheska kare

pricheski kare

kare pricheski

pricheska kare za kudrava kosa

pricheski kare

pricheski kare s breton