Всичко за косата

8 начина да се събудите с красива коса

krasiva kosa nachin

kosa krasiva nachini

Да се събудите с пищна грива може да звучи като сбъднат сън, но стилистите на звездите твърдят, че тя може да изглежда разкошно, докато спокойно си спите в леглото. Как ли? Ето 8 начина да се събудите с красива коса, които разкриват коафьорите на известните красавици. Толкова е лесно!

8 начина да се събудите с красива коса

krasiva kosa nachin

Грижите преди сън определят възможността да се събудите с красива коса в добро състояние на сутринта. Съществуват няколко хитри трика, които може да използвате още тази вечер. Те ще ви спестят времето и чувството на неудовлетвореност на сутринта, когато искате да излезете от дома си с привлекателна прическа.

Определено е възможно косата ви да стане по-красива, докато спите. Благодарение на вечерните  грижи за нея, ще си спестите сутрешния сешоар, който я уврежда, а освен това ще си поспите повече„, споделя Джулия Папуорт – стилист от Лос Анджелис, работила с актриси като Камерън Диаз и Ема Робъртс. „Важно е да третирате косата си по същия начин, както го правите с кожата си. Или още по-добре като кашмирен пуловер, който ще носите дълго време и е добре да се грижите за красивия му вид „, добавя Франк Барбоса, коафьор към „IT&LY Hairfashion“, който ръководи отделенията на  фризьорите на снимачните площадки.

Не случайно казват, че сънят ни прави красиви

nachini krasiva kosa san

Ето какво още споделиха холивудските стилисти, за да се събудите с красива коса, лъскава и  копринено-мека на допир.

Начин №1 Създайте обем през нощта. Косата ви е изтощена и безжизнена, а сутринта губите време, за да й придадете обем и форма? Вместо да използвате гореща маша преди да излезете, осигурете обем е корените си преди лягане. „Измийте косата си и нанесете лек стилизиращ продукт. Оставете да изсъхне естествено. От леко влажната коса оформете малки сектори и изплетете плитки. Спете с тях и на сутринта ги развалете, прекарайте пръсти през косата и напръскайте с лак за коса. Воала!“

Начин №2  Две думи : арганово олио. Косата ви е суха и увредена? Направете я копринена и блестяща, като нанесете подхранваща маска с арганово олио вечерта. Разпределете по дължината на косъма с помощта на гребен. „Покрийте я с копринен шал, за по-ефикасно въздействие. Коприната ще предотврати накъсването, докато аргана ще заздрави косата“.  Когато гривата ви е мека на допир, тогава лесно се оформя. Така ще й спестите увреждането от горещата преса и ще загубите по-малко време за стилизирането й.

Начин №3  Направете хлабав кок. Нищо не може да се сравни с удовлетворението да постигнеш прекрасна коса с помощта на сешоара, но честото топлинно третиране може да доведе до увреждане или прекомерно падане на косата. За щастие може да се направите гривата си буйна, с помощта на кок. „След като я измиете, оставете косата леко влажна, нанесете стилизиращ продукт и я приберете във висок хлабав кок. На сутринта махнете ластика и развейте вълнистата си прическа, която приготвихте от вечерта„.

Начин №4 Не оставяйте косата да пада надолу. „Ако имате навика да спите върху косата си, трябва да имате в предвид, че това я заплита, докато се въртите в леглото. Това  ви кара да я дърпате с четката на сутринта, в опита да я разрешете. Положете я върху горната част на възглавницата или я пуснете да пада отстрани на леглото„, съветват фризьорите.

Начин №5 Избягвайте агресивната топлина. Ако е нужно да посегнете към горещите инструменти на сутринта, за да оформите прическата си, се опитайте да намалите времето на агресивното им влияние и увреждане на косата. Стилистите съветват да измиете косата си предишната вечер и след това да използвате гребен с широки зъби, за да разрешете кичурите. На сутринта косата ви ще бъде суха и мека, което означава, че няма да се налага да използвате дълго сешоара.

Начин №6 Укротете къдриците. Не можете да се справите с непокорните къдрици? Преди да легнете в завивките, нанесете малко количество балсам за коса, който не се отмива, като обърнете внимание на краищата.  Разрешете внимателно с гребен с едри зъби и вържете в хлабав кок. На сутринта пуснете свободно касата да пада на красиви меки къдрици.

Начин №7 Направете сухия шампоан ваш приятел. Ако косата ви се омазнява бързо я напръскайте със сух шампоан вечерта преди сън. Нанесете  по дължината на около 15 см от корените и след минута приберете косата във висок кок. Това ще добави обем и вълни към прическата за сутринта, като абсорбира излишната мазнина.

Начин №8 Стимулирайте растежа. Спомняте ли си, как баба ви разресваше косата си 100 пъти преди лягане? Не е нужно да си правите този труд, защото това  дълго четкане може да накъса космите по главата. „Внимателно масажирайте скалпа с пръстите си преди сън. Това ще подобри кръвообръщението, ще ускори растежа и ще разпредели равномерно естествените овлажняващи масла по косата ви.“