Всичко за косата

Прически 2017 – тенденции пролет/ лято

прически

Тенденции прически тенденции пролет/лято 2017.

Тенденциите при прическите за пролет / лято 2017 са двойствени през този сезон, с два враждуващи лагера. От едната страна, стоят най-свирепите и тежки стилисти, въоръжени с плътни гребени и обилно гел за коса, докато от другата страна в опозиция стоят свободните духове, с бутилка спрей за текстура и смехотворна версия на гребен в ръцете си. Ако сте прилежна и спретнат вид жена, обърнете внимание на първите, и поддържайте косата си пригладена назад. Ако сте малко по-мързелива и небрежна, спокойно поддържайте косата си в хлабаво и рошаво състояние, независимо в какви прически е оформена.

Вижте кои са на-големите тенденции при прическите за 2017 – от възможностите за модерен цвят на косата до начините са оформяне на дамски прически с различни дължини и текстури.

Прически 2017 – цвят на косата

прически

Пепеляво – това е печелившият нюанс на блондинките, според тенденциите в прическите за пролет / лято 2017 за цветове на косата. Много модели на модните подиуми носеха мишо русо с кафяви кичури. Това е едва доловимо при  по-светлите нюанси на косата и със сигурност е най-покоряващия тренд на цветовете за коса през 2017. Докато все още може да видите някои от вечно модерните по-топли руси нюанси, хладните властват през този сезон.

прически

Тъмно кафяво – по-тъмните за 2017 цветове за коса са богати, шоколадови и вкусни. Дълбоко лъскавите кичури на тъмно кафявото бяха навсякъде по модните ревюта и докато те технически не могат да бъдат всичко, което се очаква за летните цветове в косите, то добрите стилисти знаят кога да нарушават правилата.

прически

Страстно червено – тенденциите за червенокосите клонят към естествените нюанси, макар че по ревютата се забелязаха модели, на чийто коси Мерида би завидяла. Огнените дами могат да заложат на ягодовото русо, ако искат да изпробват нещо ново, без да изневеряват на природата си.

прически

Пастели – необикновените цветове за коса за пролет / лято 2017 навеждат към пастелните страни на нещата, с австралийския модел Fernanda Ly, която „открадна шоуто“ с нейните славни пастелно розови кичури. Прическите в пастелни цветове върху модния подиум на Marc Jacobs се открояваха, както и бледи нюанси на розово, жълто и синьо – цветовете са хубави, дори ако стайлинга е проблематичен.

прически

Балеаж акценти – топлите сезони ще бъдат на мода акцентите с кичури балеаж в косите, които са като братовчед на омбре техниката за боядисване от западното крайбрежие. Методът тук е оцветяване с боя на кичурите от външната страна на косата, а корените обикновено остават в натуралния си цвят.

Прически 2017 – стилизиране на прическите

прически

Обемна прическа и коса в стил 80-те – Това е вероятно най-луксозната от тенденциите за прически на лято 2017 – големи, обемни прибрани и полу-прибрани коси. Голямата коса (особено на темето) е чудесен начин да изпъкнете през този сезон. Похвалете се с бомбастична личност, като просто грабнете гребена за тупиране и флакон лак за коса. Страхотното е, че всички видове прически с обемни стилове са модерни през този сезон, като някои са с по-чист и по-лъскав външен вид, а други – малко разхвърляни и груби около ръбовете.

прически

Разденена на път дамска прическа – не само разделената на страничен път коса, но и вариант със симетрично разделени прически за къса коса или за по-дълга ще бъдат на мода. Въпреки това, страничната част изпреварва своя конкурент, с много чисти, лъскави примери за това, които изглежда бяха водещи на модните дефилета.

прически

Разделена на две средна част на косата в горната й част – на много от модните шоута се забеляза и този вариант, в който косата не е разделена на толкова дълбок път. Това е по-мекия вариант и носи приятен вайб на 70-те. Стилизирането може да бъде както пригладено, така и въздушно.

прически

Къдрици – тенденциите при модерните прически с къдрици са за големи и дръзки вариации. Това е забавен избор за прически, особено когато изглеждат по-естествено и разбъркани като стил, за разлика от предишните опции ултра изчистена и стегната прическа с къдрици през миналите сезони.

прически

Прически с мокър ефект – този стил е супер елегантен и изненадва лесен за постигане. Определено ще зарадва всички жени, които избягват сешоара. Просто срешете косата си, докато е още мокра (назад или с разделена странична част, още една от тенденциите за този сезон), и след това сложете отгоре стилизиращ гел и мус за задържане.

прически

Максимална пригладеност на прическите – за много хора, мократа прическа при тенденции на пролет / лято 2017 изглежда малко екстремно, но бъдете сигурни, че лъскавата и пригладена коса е много по-удобна за носене и също толкова популярна през този сезон. Само едно докосване с мус и гребен е всичко, което ще ви трябва, за да постигнете тази тенденция за лесни прически.

прически

Прически с ниски или странични опашки – още една от лесните прически за дълга коса, която можете да носите през пролетта и лятото на 2017. Малко в стил 80-те е и може да добавите интерес, като измъкнете наполовина кичур от горната част на опашката.

прически

Прически с плитки – едни от най-меките и женствени за сезона са интересните прически с плитка, сплетена на нисък кок или опашка. Това е отличен избор за официални прически за специални събития, а дори и ще изглежда добре и за вариант на прически за бал или за сватбени прически. Лесни са за пресъздаване и имат  романтично усещане.

прически

Усукана коса – това е чудесен за постигане стил без много усилия и с бохо излъчване. Напълно нова тенденция при прическите. Подходяща е за стилизиране на модерни прически за средна коса, както и за по-дълга.

прически

Висока прическа кок – има много забавни и непокорни варианти на небрежен кок сред тенденциите за сезона. Това е още един стил, който подчертава двойствеността на сезона – чиста и лъскава прическа с кок vs. непокорни и рошави прически кок.

прически

Рошави полу-прибрани коси – почти като че ли за да се противодейства на по-чистите и по-тежки тенденции за коса за пролет / лято 2017, много дизайнери са решили да празнуват разхвърляния рошав стил в прическите. Моделите изглеждаха така, сякаш не са виждали четка за коса в продължение на месец – някои само с разхвърляно и хлабаво състояние на косата, докато други носеха рошави полу-повдигнати прически.

прически

Къси и оръфани бретони – има няколко различни варианти за прически с бретон през този сезон, но фаворит се оказа бретон с неравни и ъгловати краища. Независимо дали изглеждат така заради самите видове подстрижки или поради стилизирането им, но при рошавата прическа с бретон ефектът е малко симпатичен и много пънк.

прически

Авангардни бретони – има толкова много начини да носят бретони. Те могат да се режат направо, под ъгъл, да имат обем или просто да са пометени встрани. Бретоните при тенденциите за прически пролет / лято 2017 включват един тон  творчество!

прически

Прическа с плитка – датска и френска – в зависимост от това как са стилизирани, двата вида плитки могат да създадат много различни образи – ето защо не е изненадващо, че те са включени като една от водещите за пролет / лято 2017 тенденции прически.

прически

Акценти с малки плитки – акцентната прическа с плитка е наистина прекрасно допълнение към тази колекция за пролет / лято 2017 тенденции при прическата, защото е лесно да се постигне и създава бохо ефект и е приятно отклонение от някои от по-тежките външности през този сезон.

прически

Дебели, буйни плитки – като че ли за да се противопоставят на по-малките и по-деликатни прически с плитка, няколко дизайнери убедително представиха някои големи плитки за лятото 2017, които са прически, достойни за истинските русалки.

прически

Афро и натурални коси – макар да липсва разнообразие, стилистите решиха да оставят натурално изглеждащите афро прически на ситни къдрици на много от ревютата.

прически

Страховита изкуствена коса – макар цветовете им да са красиви, а стилът – обективно готин, културното присвояване тук не е наистина добре в този контекст. С други думи, светът на модата не е достигнал точката, където е достатъчно прогресивно да се флиртува с този вид прическа.

прически

Архитектурни коси – определено може да се опита по-удобна за носене версия. Издърпайте косата си назад на една висока конска опашка и едва след това я оформете с гел. Ефектът ще е графичен, чист и модерен, само с едно докосване на авангардност.

 

източник:fashionisers.com