Бърза прическа за къса коса

Френският кок е една от тези прически, които изглеждат ужасно труднo, но всъщност са лесни за правене. Подбрали сме ви и снимки, които последователно показват как да се създаде елегантна и бърза прическа за къса коса. Дори новаците могат да овладеят този трик. Захващайте се с гребена и фибичките, скролвайте надолу и следвайте инструкциите.

Как да си направим бърза прическа за къса коса

barza pricheska za kasa kosa

Не си изправяйте косата. Оставете я в естествената и форма, за да предаде обем и текстура на прическата. С първата стъпка трябва да разделите косата си на една страна, за да може да я приберете в кок.

pricheska barza kasa kosa

Започнете френския кок, като прокарате едната страна на косата си към задната част на главата. Точно преди да стигнете до центъра, вмъкнете фибичка в косата си, вертикално, така че да държи косата надолу.

lesna barza pricheska za kasa kosa

Използвайте и двете си ръце, за да пренесете косата от другата страна към първата фиба. Като я загладите, внимавайте да не я превърнете в обикновен кок. Вместо това, опитайте се да я приберете в дължина, като я усуквате навътре.

barza pricheska za kasa kosa frenski kok

Продължавайте да усуквате косата към централната част на тила. Започнете от края и приглаждайте стегнато навътре. Няма проблем, ако изпаднат няколко кичурчета, тях можете после да ги приберете с фибички.

barza pricheska za kasa kosa cherta

Използвайте едната ръка, за да придържате косата на място, като поставяте фибите по дължината на кока. Започнете да закрепвате от долу, за да можете да захванете всички къси и стърчащи кичури, както и тези, които са склонни да се измъкнат, в последствие, в движение.

barza pricheska za kasa kosa french

Продължавайте да добавяте фибички, докато не усетите, че френският ви кок стои здраво на главата. Накрая пригладете с четка за коса.

бърза прическа за къса коса

Готово! Остане само да я напръскате с лак за коса, за да стои здрава елегантна и лъскава.