Реклама

Рецепта за великденски сладки

На Великден да оставим шоколадовите вкусотии настрани и да се насладим на нещо лимоново. Предлагаме ви рецепта за великденски сладки във формата на яйца и зайчета – бързо и вкусно за семейството и приятелите.

Реклама


Ако търсите алтернативен вариант да замените шоколадови яйца и зайчета този Великден, имате тези очарователни лимонови великденски бисквитки, за да внесете нещо по-различно и вкусно за празника.

Съставки за рецепта за великденски сладки

За бисквитките:

– 2 чаши брашно
– 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
– 1/2 чаена лъжичка сол
– 110гр масло (1/2 чаша)
– 1 чаена чаша захар
– 1 яйце
– 1 чаена лъжичка лимонова есенция
– шаблони за великденско яйце и зайче

За глазурата:

– 500гр пудра захар
– 1 лимон
– оцветител за храна
– вода (по желание)

Стъпка по стъпка по рецепта за великденски сладки

За бисквитите:

1. Напечатайте шаблоните за великденското яйце и за зайчето и изрежете формите. Уверете се, че използвате дебела хартия или залепете шаблоните върху картон и ги изрежете.
2. В купа смесете сухите съставки – брашното, бакпулвера и солта.
3. В друга купа разбийте захарта и маслото заедно на средно-висока скорост, докато станат бели.
4. Добавете яйцето и есенцията от лимон в сместа от масло и захар, и разбъркайте за още една минута. Ако не харесвате цитрусовия аромат, можете да замените лимоновата есенция с друг аромат, като ванилия, бадем или роза.
5. Сложете миксерът на ниска скорост, добавете сухата смес, чаша по чаша, и разбъркайте докато се смесят добре.
6. Омесете сместа за минута, после разточете на топка, увийте го в фолио и го поставете в хладилника за около час.
7. Загрейте фурната до 170 градуса С.
8. Вземете тестото от хладилника и го сложете върху леко набрашнена повърхност.
9. Източете тестото, докато не е стане около 1/2 сантиметър.
10. Леко набрашнете повърхността на шаблоните за великденски яйца и зайчета, поставете ги върху тестото, и с помощта на нож изрежете около шаблоните за да получите формите.
11. Повторете този процес, доколкото можете да изкарате от тях форми. След това се събира останалото тесто и се разточва на ново и се повтаря 9-11.
12. Поставете бисквитките във фризера в продължение най-малко на 15 минути.
13. Печете бисквитките, докато станат златисти на цвят – около 15 минути.
14. Оставете ги да се охладят.

За глазурата:

1. В купа или чаша, смесете 100г пудра захар с една чаена лъжичка лимонов сок, докато не стане гладка и кремообразна.
2. Добавете оцветителите, и разбъркайте отново, докато не се постигне желаният цвят.
3. Повторете стъпките 1 и 2, с други цветове.
4. С помощта на чаена лъжичка, сложете желания цвят в центъра на всяка бисквитка и я разпространете с гърба на лъжицата или с нож.
5. Оставете глазурата да изсъхне в продължение на поне 10 минути.
6. Когато глазурата се втвърди, можете да украсите отгоре и с останалата част от нея.
7. Когато тя се е сгъстила дотолкова, че да излиза като паста, направете своите орнаменти върху цветните бисквити.
8. Можете да коригирате грешките си с помощта на клечка за зъби.
9. Оставете глазурата да изсъхне в продължение на най-малко 10 минути.
10. Поднесете на масата.

Може да харесате и..


Реклама