ramka za snimka

Този път сме се захванали с проекта направи си сам рамка за снимкa. И докато гледаме как разцъфва пролетта в соите багри, тя събужда в нас и твореца. И то навиваме ръкави да се впуснем в боядисване и лепене. За създаването на тази симпатична направи си сам рамка за снимка са ви нужни – широка дървена рамка, кафява боя, пръчици, лепило и декоративен мъх. Всичко това няма да ви излезе повече от 10лв. Пръчиците можете да си ги съберете и от близка градина или парк.

Няколко стъпки за направи си сам рамка за снимкa  

ramka za snimka

За да се сливат цветовете с пръчиците се боядисва недовършената рамка в тъмно кафяво. Оставяме да изсъхне.

ramka za snimka

След като изсъхне рамката започваме с лепенето на пръчиците. Тази стъпка взима най-много време. Внимавайте да не прекалите с лепилото, защото не искате да се стича по цялата рамка. Можете да подредите пръчките като гнездо или подредено на прави линии.

ramka za snimka

Преди да залепите мъхчетата си поиграйте като ги разхвърлите по рамката. Така ще прецените как и къде поставени ще изглеждат най-добре. След като сте избрали количеството и мястото, залепете по рамката.

ramka za snimka

Предвид, че наближава и Великден, можете да добавите и декоративно гнездо с яйца в ъгъла на направи си сам рамка за снимка.

ramka za snimka

Можете да използвате направи си сам рамката в хоризонтална форма…

ramka za snimka

… или във вертикална.

ramka za snimka

 

източник:notjustahousewife.net