Този път сме се захванали с проекта направи си сам рамка за снимкa. И докато гледаме как разцъфва пролетта в соите багри, тя събужда в нас и твореца. И то навиваме ръкави да се впуснем в боядисване и лепене. За създаването на тази симпатична рамка са ви нужни – широка дървена рамка, кафява боя, пръчици, лепило и декоративен мъх. Всичко това няма да ви излезе повече от 10лв. Пръчиците можете да си ги съберете и от близка градина или парк.

Няколко стъпки за направи си сам рамка за снимкa  

За да се сливат цветовете с пръчиците се боядисва недовършената рамка в тъмно кафяво. Оставяме да изсъхне.

След като изсъхне рамката започваме с лепенето на пръчиците. Тази стъпка взима най-много време. Внимавайте да не прекалите с лепилото, защото не искате да се стича по цялата рамка. Можете да подредите пръчките като гнездо или подредено на прави линии.

Преди да залепите мъхчетата си поиграйте като ги разхвърлите по рамката. Така ще прецените как и къде поставени ще изглеждат най-добре. След като сте избрали количеството и мястото, залепете по рамката.

Предвид, че наближава и Великден, можете да добавите и декоративно гнездо с яйца в ъгъла на направи си сам рамка за снимка.

Можете да използвате направи си сам рамката във хоризонтална форма…

… или във вертикална.

 

източник:notjustahousewife.net