maska za lice s avokado

Авокадото е известно с мощното си хидратиращо свойство за кожата. Пълен е с витамини, а когато става въпрос за нежната женска кожа на лицето, той е един от най-подходящите избори. Възвръща мекотата и еластичността на кожата мигновено. Съживете кожата подложена на суровите зимни условия с тази маска за лице с авокадо за суха кожа.

Маска за лице с авокадо – бърза и лесна в домашни условия

maska za lice s avokado

Маските за лице носят много ползи. Някои са за хидратиране, други за почистване, трети против бръчки. В днешно време има маски за нуждите на всяка кожа и е чудесно, че някои от тях са лесно приложими в домашни условия. На пазара са и много химически обработени продукти, но ние мислим, че по-хубаво и полезно нещо от домашно приготвеното „лекарство“ няма. За това решихме да ви предложим една маска за лице с авокадо за сухата кожа през зимата.

Нека споменем трите ползи от еднократната маска:

Авокадото има масла, които омекотяват кожата и антиоксиданти, като витамин Е, които помагат лекуването и.
Медът овлажнява и има антибактериални свойства.
Ябълковият оцет спомага за възстановяването на естествените нива на рН на кожата.

Маска за лице от авокадо – зарадвайте кожата на лицето си

maska za lice s avokado

Можете да я правите маската за лице по всяко време. Не се нуждаете от целия плод, разделете го на две и използвайте другата му половина следващият път.

Съставки:

1/4 авокадо
1 чаена лъжичка мед
1/4 чаена лъжичка ябълков оцет *

Начин на приготвяне:
В малка купа, използвайки вилица, разбъркайте до получаване на пюре от авокадото, меда и оцета. Използвайте облата част на лъжица, за да продължите стриването на сместа до видна пюре. Другият вариант е да разбъркате сместта с мини кухненски робот. Нанесете маската от авокадо. Изчакайте 10-20 минути, след което с кърпа, напоена с топла вода я отстранете. Нанесете овлажняващ крем.
* Ако никога не сте използвали ябълков оцет върху кожата си, тествайте реакциите на кожата си върху малък участък преди да продължите. Честа нежелана реакция от ябълков оцет е временно зачервяване.