- Advertisement -
Напитки и коктейли

Рецепта за коктейл Маргарита с череши

kokteil margarita

kokteil margarita

Рецепта за коктейл Маргарита с череши, който ще зарадва всички почитатели на червените сладки плодове. Ако и вие обичате вкуса на черешите да докосва небцето ви под формата на зрял плод, сладко или напитка, значи просто ще се влюбите в това освежаващо лятно питие.

Рецепта за коктейл Маргарита с череши

kokteil margarita

Ако търсите нови опции, с които да вкарате любимите си череши във всякакви рецепти, трябва да опитате и нещо извън стандартите за сладкиши и конфитюри. Сервирането на коктейл Маргарита с череши в ниски малки бурканчета, вместо във високи чаши със стол, прави усещането за пиенето му по-непринудено. По този начин няма да се чувствате като подранили клиенти в бар, ако решите да се почерпите в ранния следобед с освежаваща напитка в градината.

Сладостта на напитката зависи изцяло от вашите предпочитания. Червените плодове съдържат естествени захари, но при желание може да добавите допълнително захарен сироп към предложената рецепта.

Начин на приготвяне на коктейл Маргарита с череши

kokteil margarita

Само за 10 минути може да приготвите две чаши с коктейл Маргарита с череши, ако си набавите следните съставки:

За сиропа от череши:

– 2 чаши пресни череши – измити и разполовени

– 2 чаши вода

– 1 чаша захар

 

За коктейла:

– 150 гр. сироп от череши

– 120 гр. прясно изцеден сок от лайм

– 90 гр. бяла текила

– 60 гр. портокалов ликьор (Тriple sec)

– Пресни череши и шайби лайм за гарниране

– По желание: сол за декорация на ръба на чашата. (Прокарва се резен лайм, след това чашата се обръща и ръба се посипва със сол, която залепва по намокреното място)

Започнете с приготвянето на черешовия сироп. В малка тенджера сложете водата и захарта, а плодовете пасирайте или смачкайте. Оставете сместа да заври на котлона, като разбърквате периодично. След това го изключете, оставете да се охлади и след това използвайте като съставка.

Пригответе 2 чаши (по желание посолете ръбовете им) и ги напълнете с лед. Смесете съставките за коктейла в кана и ги излейте в чашите. Гарнирайте с череши и кръгчета лайм. Наздраве!