Напитки и коктейли

Рецепта за коктейл “Маргарита” с череши

recepta za kokteil margarita s chereshi
65views

recepta za kokteil margarita s chereshi

Рецепта за коктейл “Маргарита” с череши, който ще зарадва всички почитатели на червените сладки плодове. Ако и вие обичате вкуса на черешите да докосва небцето ви под формата на зрял плод, сладко или напитка, значи просто ще се влюбите в това освежаващо лятно питие.

Рецепта за коктейл “Маргарита” с череши

recepta za kokteil margarita chereshi

Ако търсите нови опции, с които да вкарате любимите си череши във всякакви рецепти, трябва да опитате и нещо извън стандартите за сладкиши и конфитюри. Сервирането на коктейл “Маргарита” с череши в ниски малки бурканчета, вместо във високи чаши със стол, прави усещането за пиенето му по-непринудено. По този начин няма да се чувствате като подранили клиенти в бар, ако решите да се почерпите в ранния следобед с освежаваща напитка в градината.

Сладостта на напитката зависи изцяло от вашите предпочитания. Червените плодове съдържат естествени захари, но при желание може да добавите допълнително захарен сироп към предложената рецепта.

Продукти за коктейла и начин на приготвяне

recepta kokteil margarita s chereshi

Само за 10 минути може да приготвите две чаши с коктейл “Маргарита” с череши, ако си набавите следните съставки :

За сиропа от череши:

– 2 чаши пресни череши – измити и разполовени

– 2 чаши вода

– 1 чаша захар

 

За коктейла:

– 150 гр. сироп от череши

– 120 гр. прясно изцеден сок от лайм

– 90 гр. бяла текила

– 60 гр. портокалов ликьор (Тriple sec)

– Пресни череши и шайби лайм за гарниране

– По желание: сол за декорация на ръба на чашата. (Прокарва се резен лайм, след това чашата се обръща и ръба се посипва със сол, която залепва по намокреното място)

Започнете с приготвянето на черешовия сироп. В малка тенджера сложете водата и захарта, а плодовете пасирайте или смачкайте. Оставете сместа да заври на котлона, като разбърквате периодично. След това го изключете, оставете да се охлади и след това използвайте като съставка.

Пригответе 2 чаши (по желание посолете ръбовете им) и ги напълнете с лед. Смесете съставките за коктейла в кана и ги излейте в чашите. Гарнирайте с череши и кръгчета лайм. Наздраве!