Напитки и коктейли

Рецепти за алкохолни близалки

рецепти за алкохолни близалки

рецепти за алкохолни близалки

Представяме ви няколко интересни рецепти за алкохолни близалки, които са истински хит през лятото! Като че ли най-трудното и забавно решение в топлите дни е избора между яденето на вкусен сладолед или отпиването на мразовит летен коктейл. Разбира се, че ако калориите не ви безпокоят, може да си позволите и двете. Но за всички останали намерихме решение, което да задоволи желанието и нуждата им и за двете охлаждащи сладости. Отчасти близалки, отчасти освежаваща напитка – тези алкохолни коктейли на клечка комбинират перфектно така желаното освежаване през топлите дни.

Искате ли да се научите как да ги приготвяте в дома си и да възхитите гостите на лятното си парти? Много е лесно. Снабдете се с формички за сладолед на клечка, отворете бара с напитките и забъркайте едно уникално и освежаващо лакомство. Пресните плодове в рецептите внасят витамини, минерали и фибри в организма ви, докато го освежават. Независимо дали предпочитате класически или модерни коктейли, сред рецептите ще намерите перфектната, за да сътворите вашите малки ледени чудеса на клечка.

Рецепти за алкохолни близалки – хитът на лятото

„Маргарита“ с краставица и пъпеш

рецепти за алкохолни близалки коктейл маргарита

Съставки:

– 1 чаша парчета пъпеш „Медена роса“

– 1/3 чаша сок от краставица

– 1/2 чаша текила

– 1 с.л.  triple sec

– 1 с.л. прясно изцеден сок от лайм

– 1 с.л. ментов сироп

– 3 големи листа от мента

 

Инструкции за приготвяне:

1. Сложете плодовете в блендер и ги пасирайте. След това прибавете и останалите съставки и пасирайте за още 20-30 секунди. Излейте пюрето във формички за сладолед на клечка.

2. Замразете за 2 часа, след това сложете клечките и оставете алкохолните близалки да замръзнат добре за една нощ. Извадете ги лесно, като намокрите формичките за 2 секунди с гореща вода.

„Sex on the Beach“ с нар

рецепти за алкохолни близалки коктейл

Направете любимият си класически коктейл в замразен на клечка вариант. Към основните му съставки сложете ликьор от нар, за да получите наистина плодов и ароматен леден коктейл. Ето съставките за 10 броя алкохолни близалки :

– 350 мл сок от ананас или половин почистен и нарязан на кубчета плод

– 90 мл малинов сок или 13 малини

– 120 мл водка

– 60 гр. ликьор от нар

Инструкции за приготвяне:

1. В блендер сложете ананаса и водката и пасирайте. Излейте пюрето в купа.

2. В блендера сложете ликьора и малините и пасирайте.Излейте пюрето в купа.

3. Налейте около 15 мл от ананасовата течност във всяка формичка за ледена близалка. След това отгоре излейте около 30 мл от малиновата течност и допълнете формата с ананасова, като използвате лъжица.

4. Сложете фолие върху формичките, направете дупки и пъхнете клечки през тях. Сложете във фризера минимум за 6 часа. За да извадите близалките по-лесно от формичките, ги залейте за 2 секунди с гореща вода.

Манго „Май Тай“

рецепти за алкохолни близалки коктейл май тай

Съставки:

– 2 големи плода манго – обелени и нарязани

– 1/4 ананас – обелен и нарязан на кубчета

– 1/2 чаша лимонада

– 60 мл бял ром

– 60 мл тъмен ром

– 60 мл златен ром

Инструкции за приготвяне:

1. Сложете мангото, ананаса и лимонадата в блендер, докато получите хомогенно пюре. Прибавете алкохола и продължете да пасирате за още 20-30 секунди. Излейте съдържанието във форми за ледени близалки.

2. Поставете ги във фризера за 2 часа, после ги извадете и сложете клечките. Върнете ледените близалки във фризера и ги оставете да престоят там за една нощ.

Още  рецепти за алкохолни близалки може да намерите на линка.