Рецепти за искрящи коктейли с просеко, които са достъпна алтернатива на шампанско и си струва да се опитат. Чудесна идея за студена и освежаваща напитка през топлите дни в приятна компания. Почерпете гостите си с нещо, което едва ли са опитвали до сега и спечелете допълнителни точки за перфектна домакиня с тези рецепти за искрящи коктейли с просеко.
Рецепти за искрящи коктейли с просеко
Само за 5 минути ще заредите бара със 6 чаши, пълни с коктейл с малини и просеко – сладка и освежаваща газирана напитка, която е чудесна за лятото. Ето и съставките:
– 3 чаши охладено просеко
– 1 чаша ликьор Лимончело
– 1 чаша замразени малини
– 6 клонки свежа мента
Смесете течните съставки в красива кана и декорирайте отгоре с плодовете и ментовите листа.
Още разхладителни коктейли с просеко
Меден Френски 75
– 60 мл сух джин
– 30 мл прясно изцеден лимонов сок
– 15 гр мед
– охладено Просеко или шампанско – количество по желание
– спирала от лимонова кора за украса
– коктейлни череши за украса
В шейкър сложете лед, а върху него излейте джина, лимоновия сок и меда и смесете добре. Излейте охладената течност във висока чаша и долейте с пенливото вино. Внимателно разбъркайте и украсете с лимонена кора и коктейли черешки.
Ягодово-портокалова сангрия с просеко
За 4 чаши от този ароматен плодов коктейл ще са ви нужни:
– 6 малки портокала
– 230 гр. ягоди
– 2 чаши малини
– 750 мл охладено просеко или шампанско
– 180 мл ликьор Grand Marnier
– 120 мл газирана вода
– 60 мл шери бренди
– свежи листа мента за декорация
2 голяма кана сложете малините, ягодите и два от портокалите (обелени). Изцедете сока от останалите 4 портокала. Прибавете ликьора, пенливото вино, содата и брендито в купа и разбъркайте. Опитайте и ако не е достатъчно сладка сангрията може да я подсладите с малко захарен сироп. Сервирайте с украса от ментови листа.
Ягодово-ананасова мимоза
Само след 5 минути ще имате 8 чаши с този коктейл, ако забъркате тези 4 съставки:
– 1 1/2 чаша портокалов сок
– 1 1/2 чаша ананасов сок
– 1 бутилка охладено бяло пенливо вино
– 1/2 чаша ягоди, нарязани на тънки резени
В кана смесете плодовите сокове и напълнете с течността до половината коктейли чаши със стол. Допълнете ги с бялото вино. Сервирайте веднага с украса от ягоди по ръба на чашата по желание.
Мохито с боровинки
– 1/3 чаша боровинки + допълнително за украса
– 6-8 бр. свежи ментови листа
– 1 с.л. кафява захар
– 2 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
– 60 мл бял ром
– 60 мл. охладено просеко или шампанско
– натрошен лед
В чаша сложете ментовите листа, боровинките, захарта и лимоновия сок. С дървена лъжица разбъркайте добре и смачкайте леко сините плодове, за да пуснат ароматния си сок. Сложете лед в чашата и излейте рома върху него. Разбъркайте леко и долейте с охладеното вино. Украсете с допълнително ментови листа и боровинки.