Напитки и коктейли

Ледени кубчета от кафе

ледени кубчета от кафе

ледени кубчета от кафе

Направете си ледени кубчета от кафе, с които ще добавяте кофеин и ще охлаждате напитките си. Може да си ги приготвите от предната вечер, за да може да зарадвате приятелките си с чаша ароматна и освежаваща напитка. Сега ще ви научим как да си приготвите три варианта, а след това ще се радваме да споделите с нас на  office@lazara.bg или на нашата Facebook страница кой ви е допаднал най-много.

Ледени кубчета от кафе

ледени кубчета от кафе

Следващият път, когато сварите сутрешното си кафе, излейте остатъка във формички за лед. Ако количеството не е достатъчно, просто направете ново. Предимството на тези ледени кубчета от кафе е това, че те не разреждат напитката ви така, както обикновените, приготвени от вода.

ледени кубчета от кафе

За всички фенове на шоколадовото кафе сме подготвили интересна идея. Всичко, което трябва да направите, е да приготвите любимата си какаова инфузия и да я излеете във формички за лед. Оставете във фризера, а след това прибавете към топлото си или охладено варено кафе. Воала! Ще получите приказно мока освежаваща наслада, която може да гарнирате със сметана по желание.

ледени кубчета от кафе

А защо не опитате да си направите натурални ледени кубчета от ванилов сладолед? За целта си пригответе следните продукти:

– 2 чаши охладено бадемово или кокосово мляко

– 1/3 чаша кристална захар

– 1 ч.л. ванилова есенция

Сложете съставките в тенджера и оставете сместа да заври на котлона. След това изключете и оставете за още 10 минути на огъня. След като течността се охлади до стайна температура я излейте във формички за лед и поставете във фризера. Извадете непосредствено преди сервиране към различни напитки.

ледени кубчета от кафе

Любимият дамски ликьор „Бейлис“ ще стане още по-приятен и освежаващ, ако прибавите в чашата няколко ледени кубчета от кафе към него.

ледени кубчета от кафе

Inline
Inline