Реклама

Рецепта за бързо и здравословно плодово фондю

recepta za barzo i zdravoslovno plodovo fondiu

Лесна рецепта за бързо и здравословно плодово фондю, с която без усилия ще накарате децата с удоволствие да изядат всички плодове, които им предложите.

Реклама


По този забавен начин може и да почерпите гостите на лятното си парти, независимо дали са малки или големи. Дамите на диета ще оценят ниско-калоричния десерт, а децата няма да усетят как ще консумират дневната си доза витамини, минерали и фибри, докато си играят.

Рецепта за бързо и здравословно плодово фондю – продукти

recepta za plodovo fondiu

Ако искате да направите индивидуални десерти, просто налейте малко шоколадов сироп в прозрачни чаши и поставете вътре по няколко плодови шишчета. Относно разнообразието от видове и разнообразие – всичко зависи от вкуса ви и плодовете, които може да намерите в магазина. Позволете на децата да се включат в подреждането – по този начин могат да опитат нови вкусове, да научат нови форми и редуват цветове. Когато оставяте малчуганите да проявят креативност в кухнята, вие полагате основите на едни добри хранителни навици. Предлагаме ви да направите по-голямо количество от сиропа, защото може да го използвате и за заливка на сладолед, палачинки или шейк.

За плодовите шишчета:

– банан на шайби

– зърна от грозде

– резени киви

– парчета диня

– парчета ананас

– ягоди

– боровинки

– малини

– къпини

– дървени шишчета

 За шоколадовия сироп:

– 1/2 чаша неподсладено какао на прах

– 1/2 чаша кристална захар или кокосова захар

– 1/2 ч.л. ванилова есенция

– 1 чаша вода

– 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 1 с.л. студена вода

Начин на приготвяне

recepta za barzo zdravoslovno plodovo fondiu

В малка тенджера смесете какаото и захарта. Прибавете към тях водата и сложете на котлона, включен на средно висока температура. Разбърквайте периодично и когато сместа стане гладка и заври изключете котлона.

Прибавете разтвореното нишесте. Оставете тенджерата на котлона и бъркайте, докато се получи лепкав сироп. Изсипете ванилията. Оставете сиропа да се охлади на стайна температура. Преди сервиране може да го поставите в хладилника за 30 минути.

Започнете да приготвяте шишчетата. Измийте плодовете и ги обелете, ако е нужно. По-големите нарежете на парчета, кивито и банана на шайби, а малките нанижете цели. Аранжирайте по желание. Ако сервирате на деца е препоръчително да счупите острите връхчета на края, след като подредите плодовете. Сервирайте с много салфетки и шоколадов сироп и се забавлявайте.

Ако решите да замразите плодовете, нанижете ги на шишчетата и ги поставете върху съд с хартия за печене. Пъхнете я във фризера и я оставете там за няколко часа. Непосредствено преди сервиране отстранете клечките. За замразяване най-подходящи са гроздето, банана, кивито, ягодите, малините, къпините и боровинките.

plodovi shishcheta shokoladov sirop

Може да харесате и..


Реклама