Диети и Спорт

Упражнения които горят много калории

упражнения които горят много калории

упражнения които горят много калории

Сигурни сме, че веднага ще предпочетете тези упражнения които горят много калории, за да си спестите време и усилия с цел постигане на мечтаната стегната и здрава фигура. Направете тренировките си максимално ефективни и стопете излишните мазнини. Вижте най-резултатните упражнения в борбата с мазнините и разберете причините, поради които са толкова полезни.

 Упражнения които горят много калории за бързи и видими резултати

упражнения които горят много калории кардио
Кардио интервали

Кардио интервалите или късите спринтове между бавните периоди за възстановяване на дишането, помагат повече за отслабване, защото форсират мускулите да работят по-усърдно без адекватен кислород – процес, наречен анаеробна тренировка. Тя помага на мускулите да изгорят повече гориво, да работят по-добре и да растат в дългосрочен план. Дори могат да предизвикат някои генни промени, които да ускорят метаболизма.

упражнения които горят много калории

Тренировки с тежести

Тайната за топенето на килограми и изграждане на мускули е в тежестите. „Когато правите тренировката си с гири, не го правите толкова заради изгарянето на калории, колкото за трупането на повече мускули. Всички жени имат нужда да увеличат мускулната си маса, колкото е възможно, за да бъдат изчистени мазнините и метаболизмът да се ускори. Две тежести в ръцете ви ще ускорят отслабването в долната част на тялото“, обяснява треньорът Тиа Фалконе.

упражнения които горят много калории интензивни

Високо интензивни упражнения

Интервалите не са само за кардио тренировките. Опитайте да варирате с интензивността, с която правите следващия цикъл от упражненията си. Ще получите същият ефект като плосък корем и стегнатост, но ще изгорите повече калории за по-кратко време. Опитайте високо интензивна интервална тренировка, с която ще забележите видими резултати съвсем скоро.

упражнения които горят много калории за ръце

Упражнения за ръце

Упражненията за горната част на тялото с тежести ще оформят красиво ръцете ви, ще ги стегнат и ще помогнат за бързо изграждане на мускулна маса.

упражнения които горят много калории интервални тренировки

Интервални тренировки

Следващият път, когато тренирате, не забравяйте да опитате някоя програма с интервални упражнения. След това ще разберете защо.

упражнения които горят много калории сутрин

Тренирайте сутрин

Според проучванията, сутрин се горят повече калории, по време на тренировка. Причината вероятно се дължи на това, че по това време имате повече енергия и се придържате по стриктно към упражненията. Честите сутрешни тренировки са най-подходящи за натоварения дневен график.

упражнения които горят много калории на вън

Наслаждавайте се на упражненията

Изберете упражнения, които не изискват специално оборудване и може да изпълнявате лесно и без да ги планирате. Тренировките, които може да практикувате в къщи в хола или на тревата в градината са лесни и може да ги вмъкнете в сутрешната си рутина.

упражнения които горят много калории бягане

Намерете тренировка, която ще изпълнявате с удоволствие

Последователността е ключа към отслабването, така че, когато става въпрос за физически упражнения, които трябва да правите редовно, нека те да ви бъдат приятни и да продължавате всеки ден да ги изпълнявате с лекота. Открийте какво ще правите без усилия и няма да възприемате като задължение, а ще очаквате като среща с добра приятелка. Удоволствието от нещата винаги дава удовлетворяващи резултати.