Декорация

Есенна украса – лесни идеи за всеки дом

esenna ukrasa

esenna ukrasa

Есенна украса може да си направите много по-лесно, отколкото предполагате. Използването на естествени материали е силно препоръчително, за да се получи нещо наистина въздействащо, което няма да ви струва скъпо и няма да отнеме много от вашето свободно време. Внесете настроение в дома си и през тази есен с помощта на тези няколко предложения, които подбрахме специално за вас:

Есенна украса – лесни идеи за всеки дом

esenna ukrasa

Най-ефектната украса за есента обикновено изисква един основен компонент, който да заеме централно място на масата в трапезарията или в хола. Използвайте една добре издълбана малка тиква вместо ваза и аранжирайте в нея живи есенни цветя, листа и треви. Подредете наоколо дребни шишарки, жълъди, кестени и декоративни свещи за разкош.

esenna ukrasa

Ето една изискана идея за есенна украса, която може да използвате за кухнята. Използвайте стойките за десерти, за да подредите върху тях дребни тикви с различни цветове и ги поставете на плота или шкафа в помещението, в което прекарвате най-голяма част от времето си.

esenna ukrasa

Ако вече имате рустик елементи в дома си, няма причина да не ги включите в своята есенна украса на дома. Използвайте стара антична кана вместо ваза, в която да поставите стръкчета пшеница. Прибавете няколко малки тикви в неутрален цвят около съда, за да завършите визията на украсата за есента в дома си.

esenna ukrasa

Направете си венец за есенна украса, която да посреща гостите ви още от входната врата. За този проект е използвана кора от бреза, от която са изрязани многобройни парчета, наподобяващи с формата си дъбови листа. Отделните елементи са прикрепени с горещо лепило към мек обръч от пяна.

esenna ukrasa

Изложете на показ букетчета от пшенични снопове, които да символизират сезона на реколтата. Поставете ги в красиви стъкленици и аранжирайте с тях празните пространства около масата за хранене или входната врата, за да създадете своя собствена есенна аранжировка.

esenna ukrasa

Сложете няколко клонки с алено червени листа във ваза върху масата за хранене. Червеното във всичките му нюанси е толкова характерно за това време на годината, защото внася топлина и уют. Запалената камина и меките пухкави постелки върху столовете също ще допринесат за създаването на приятна обстановка.

esenna ukrasa

Украсете прозорците, вратите, голите кътчета или празните стени с есенни венци. Поставете върху тях сезонни плодове, цветя, кочани царевица, орехи, листа, жълъди, кестени и други елементи, които ще внесат есенна празничност в дома ви.

esenna ukrasa

Създайте артистична творба от стара черна дъска, която неминуемо ще ви напомни, че отново е време за училище. Може да я поставите на входа върху някоя гола стена и да напишете с тебешир вдъхновяващо послание или любим цитат на нея.

esenna ukrasa

Направи си сам рамка, в която са вплетени зелен мъх, жълъди и шишарки, за да посрещнеш есента с тема на гориста местност. Използвай я, за да поставиш в нея любима семейна снимка, а защо не и нещо неочаквано като любим цитат или куплет от тематично стихотворение за есента.

esenna ukrasa

Смесете неутрални с приглушени цветове през есента. Нежно-синята боя, с която са боядисани стените на тази стая, осигурява чудесен фон за нещо от вън, което да внесе есенно настроение вътре в помещението като клонка дъболистна хортензия. Купата с бели дребни тикви в близост до нея й прави добра компания.

esenna ukrasa

Есенните листа върху тиквите могат да ги направят част от ефектната, но лесна украса на есента. Идеята е брилянтна, а за пресъздаването й ще ви трябва само декупажно лепило, няколко красиви и разноцветни есенни листа и 3-4 бели тикви.

esenna ukrasa

Най-хубавото на този вид украса през есента е това, че в нея няма никакво аранжиране. Тук са изложени три еднакви по форма но различни по размер бутилки, които влизат в ролята на вази, в които са натопени клонки от ябълково дърво.

esenna ukrasa

Шарено боядисаните тикви са чудесни за направата на есенни украси. Всички, което ви е необходимо са разноцветни акрилни бои, четки, няколко различни по големина тикви и въображение. Хубавото на тази есенна декорация е това, че освен, че може да внася настроение в дома ви през цялата есен, ще бъде чудесно допълнение към подготовката за Хелоуин.

esenna ukrasa

Плодовете винаги са подходяща украса за маса. Добре узрелите и сочни екземпляри са толкова добра идея, колкото и вазата с цветя. Опитайте да пресъздадете тази декорация, в която са използвани нарове с различна големина, които са опряни на ръба на съда, а около тях да добавени евтини, но ефектни на външен вид есенни листа.

esenna ukrasa

Ако сте привърженици на онзи вид украса за есента, който ще използвате повече от веднъж, може да си направите като тези подложки за чаши. За целта ще ви трябват следните материали: пънчета от бреза, печати с форма на листа, зелено мастило и финален матиращ спрей, който да запази рисунката.

esenna ukrasa

Изложете по артистичен начин символите на златната есен – падналите листа, които са заменили зеления си цвят с нова оранжева, жълта или червеникава окраска. Използвайте за основа парчета бяла хартия, върху които да прикрепите внимателно подбраните листа с различна форма и нюанс.

Inline
Inline