декорация за хелоуин прилепи

Декорация за Хелоуин за дома и градината.

Хелоуин наближава, а ние сме готови да ви снабдим с различни интересни и страховити идеи за декорация на дома ви. Празникът на Все Свети се чества на 31 октомври като децата и възрастните се маскират като демони и призраци, за да се слеят с мъртвите души, които според келтската традиция, се връщали на земята, за да се вселят в живите тела. Днес Хелоуин се е превърнал в забавен празник за всички католици, а традицията им се е пренесла през последните няколко години и в Бъглария. Ако държите да чествате този стар езически маскарад не са ви необходими много неща освен от няколко тикви и хартиени прилепи, с които да си украсите дома. Но ако сте решили да положите повече усилия за повече автентичност разгледайте снимки, които сме подготвили специално, за да ви улесним.

Декорация за Хелоуин

декорация за хелоуин свещи

Според древните келти начинът да се предпазиш от върналите се да си намерят нови тела мъртъвци е да изглеждаш колкото се може по-ужасяващо. Поради тази причина те гасели огъня в огнищата и се маскирали в животински кожи и глави. За още по-сигурно те се събирали около големи огньове, които се палели от техните жреци и си устройвали гадания. Днес тази традиция, може да се каже, че е останала под формата на ароматните свещи под формата на тикви и разни други традиционни хелоуински символи, с които можете да украсите определено помещение и да внесете мистична атмосфера.

декорация за хелоуин тикви1

Говорейки за огньове и тикви няма как да не споменем и от къде идва традицията да се украсяват с тикви дворовете на къщите на Хелоуин. Тиквеният фенер (на англ. Jack-o’-lantern) или също така познатият като Светещия Джак, е издълбана в гротесково лице тиква, в която се пали свещ и се използва като факла, която да гони зли духове, феи и самодиви. Няма точно обяснение за какво служат тези фенери, освен че са били използвани да осветяват пътя на маскиралите се.

Декорация за Хелоуин

декорация за хелоуин скелети

декорация за хелоуин сладки

декорация за хелоуин стълби

декорация за хелоуин тиква

декорация за хелоуин тикви

декорация за хелоуин шапки

декорация за хелоуин

декорация за хелоуин вещица

декорация за хелоуин вещици

декорация-за-хелоуин-забавна

декорация-за-хелоуин-интересни

декорация-за-хелоуин-маса

декорация-за-хелоуин-мишки

декорация-за-хелоуин

декорация-за-хелоуин-паяци

декорация-за-хелоуин-призраци

декорация-за-хелоуин-призръци