есенен пикник

Чудесна идея да се порадвате на все още приятното време на открито е да си направите един приятен есенен пикник. Обградете се с приятна компания, достатъчно място, грил или скара и пригответе няколко вкусни есенни рецепти, за да се насладите на обстановката, свежия въздух и забавните разговори с близки и приятели. Ето и няколко съвета за организацията и създаване на уютна атмосфера, която ще остави за дълго приятното чувство както в домакините, така и в гостите.

Организиране на есенен пикник

есенен пикник

Намерете подходящо място за сцена, на която да се състои вашият  есенен пикник. Това може да бъде задния двор, градината или парка, както дори и широка зелена поляна. Заложете на основните есенни тонове, начело с червено, както и на топли одеала и храна.

есенен пикник

Рустик дървени, ръчно изработени табелки с имената на гостите, биха създали приятно усещане за специално внимание. Може да използвате малко канап, с които да ги завържете към приборите за хранене, салфетките или чашите за топли напитки.

есенен пикник

Менюто е много важно за всеки един пикник. Топлите тостове на грил с кашкавал, плодове или конфитюр ще изкушат всички присъстващи около масата. Пригответе ги на ниска температура на ребрен тиган, фурна или скара, за да не се изпече хляба прекалено много.

есенен пикник

Класическата доматена супа е също задължителна за менюто на всеки есенен пикник. Тя е идеално допълнение към топлите сандвичи. Поръсете всяка порция с малко зехтин и стрък босилек за невероятен завършен външен вид.

есенен пикник

Цветовата схема е добре да се придържа към есенните алени нюанси. Ябълки, божури и доматена супа и червени съдове за хранене се съчетават чудесно и създават есенно парти настроение. Монохромната аранжировка е семпла, но съвременно ярка.

есенен пикник

Есенните коктейли са чудесна идея за наздравица, с която да посрещнете гостите си за “Добре дошли”. В зависимост от времето, по което организирате пикника, може да съобразите количеството алкохол в тях.

есенен пикник

Ръчно изработените винтидж ароматни свещи в тенекиени кутии създават уютна и домашна атмосфера. Използвайте ги за украса на масата в своя  есенен пикник.  А и след това може да подарите на гостите си по една за спомен от приятната среща.