interesna idea za velikden napravi si sam zaicheta ot plat

Винаги се радваме когато се сменят сезоните, но пролетта е изключително привлекателна и вълнуваща по един по-различен и особен начин. По-топло време, по-зелена трева и толкова много цъфнали цветя. А с тях идват и Великденските празници.

Интересна идея за Великден – зайчета от конопен плат

interesna idea za velikden zaicheta ot plat

Хрумна ни да ви споделим една интересна идея за Великден – как да си направите зайчета от конопен плат. Мислим, че ще станат много интересни. Ето и няколко стъпки ако сте решили да си припомните часовете по “труд и техника”.

Зайчета от конопен плат – стъпка по стъпка към тази нестандартна идея за Великден

interesna idea za velikden

Първа стъпка: Изрежете два пласта от конопения плат във форма на правоъгълник. Размерът зависи от това колко големи искате да бъдат зайчетата, но мислим, че 5-7  см в ширина и 10-13 см във височина е страхотен размер. След това изрежете дълбоко “V” в горната част на ушите (както е показано на снимките долу).

interesna idea za velikden napravi si sam

Втора стъпка: Слепете с ръка двете части, които изрязахте преди малко и ги застопорете с топлийки на няколко произволни места, за да не се разместят, като оставите отворено горе на ушичките.

napravi si sam idea za velikden zaicheta

Трета стъпка: Обърнете формичката с вътрешната страна навън и зашийте трите страни така че шева да остане отвътре след това. Между другото това е чудесен начин да научите децата си да шият.

napravi si sam za velikden zaicheta

Четвърта стъпка: Вече имате ушита торбичка зайче за Великден. Напълнете я с фасул, ориз и т.н., и след това я завържете горе с канап, прежда или конци за бродиране. Готови сте! Супер лесно, нали? Ще зарадвате семейството си с тази интересна идея за Великден и ще направите една чудесна декорация за празника.

Завързваме торбичката с въженце:

velikdenska ideq napravi si sam zaiche ot plat

Идея за Великденска декорация с зайчета от плат

interesna velikdenska idea s zaicheta za dekoraciq

И ако го намерите за забавно, както повечето деца, можете да направите и малко повече отколкото сте планирали. Ето, че намерихте едно по-различно занимание за прекарване на няколко следобедни часа. Би се получил почти перфектен ден.

Не забравяйте да прегледате и другите ни идеи за по-пролетно вдъхновение!

източник:landeeseelandeedo.com