- Advertisement -
Великден

Кошница за Великден

koshnica za velikden

koshnica za velikden

Направете си сладка малка кошница за Великден, в която да поставяте лакомства и боядисани яйца. Този проект е за по-сръчните дами, на които нищо не може да им се опре. Амбициозните също могат да опитат, защото указанията са много подробни, така че не съществува риск да се провалят и да не завършат започнатото ръчно творчество. Не са нужни никакви особени умения, дори никога до сега да не сте плели кошница, това е идеалната възможност да се научите.

Кошница за Великден – материали

napravi si sam koshnica za velikden

Само за 25 минути може да се сдобиете с красива кошница за Великден, с която да декорирате празничната украса в дома си или да подарите на близки и приятели. Зарадвайте малчуганите, като я напълните с вкусни лакомства. Ето и списък на нужните материали :

– 2 листа  хартия бреза

– Пистолет с горещ силикон

– Макетно ножче

– Празен цилиндричен контейнер

– Дървени шишове

 Начин на изработване на кошницата

napravi si sam velikdenska koshnica

1. С ножчето разрежете контейнера на две части, като горната трябва да бъде 2/3 от него. Вземете дъното, което ще използвате за основа, около която ще изграждате конструкцията на кошницата.

2. Нарежете хартията от бреза на ленти с ширина около 1,5 см и подгответе шишчетата с дължина около 2,5 см по-високи от дървените ленти.

3. С горещия силикон залепете върху една лента хартия от шишчетата, като оставяте еднакво разстояние между всяко от тях от 3,8 см, както е показано на снимката с номер 3.

4. От обратната страна на същата лента залепете нови шишчета, които са между вече залепените. По този начин ще се започне плетката, която ще редува промушване отгоре и отдолу на лентите.

5. Върху вече поставената за основа лента, сложете нова, като редувате плетката отгоре и отдолу на шишчетата. Продължавайте с новото парче, като подпъхнете там, където е свършило последното.

6. Продължавайте да плетете до горе, така че плетката да бъде висока, колкото височината на изрязания в началото контейнер.

7. Облечете цилиндъра с плетеницата и ги прикрепете един към друг с горещ силикон. Отрежете стърчащите краища. Направете дръжка от по-дълга ивица дървена хартия, която да залепите със силикон по диагонал. Поставете широка панделка, която да прикрие завършека на плетката най-отгоре и да придаде очарователен вид на вашата кошница за Великден..

koshnica za velikden napravi si sam