Великден

Бляскави яйца за Великден

blqskavi qica za velikden

blqskavi qica za velikden

Сигурни сме, че от толкова много предложения и идеи за празнична декорация трудно ще изберете последната, на която да се спрете. За да ви затрудним още повече, с избора на най-лесна и ефектна декорация, предлагаме поредната интересна идея за бляскави яйца за Великден. Ако харесвате блясъкът на светлината, отразен върху всякакви повърхности, значи и тази декорация ще ви допадне.

Материали за декорация на бляскави яйца за Великден

blqskavi velikdenski qica

Пригответе си следните материали, преди да започнете с декорацията:

– Брокат в предпочитан цвят – един или няколко

–  Бяло лепило

– Четка, за нанасяне на лепилото

– Златна или сребърна боя

– Гумени ръкавици

– Изкуствени яйца от хартия или стиропор

– Подложка, върху която ще работите

Като начало изберете колко яйца ще боядисате със златна или сребърна боя и ги отделете. Обикновено това изисква да работите в проветриво помещение, заради силната миризма на боята. Сложете ръкавиците, нанесете един пласт боя и оставете да изсъхне добре. След това повторете още веднъж или докато получите хубав наситен цвят.

Последователни стъпки за декориране

ideq za blqskavi qica za velikden

Поставете изкуственото яйце върху подложката, вземете четката и го покрийте цялото с лепило.

blqskavi qica s brokat

Поръсете с брокатения прашец внимателно от всички страни. Оставете да изсъхне колкото е нужно. Ако има непокрити места, нанесете малко лепило върху тях и отново посипете с брокат и оставете да изсъхне. Когато яйцето е напълно готово, вземете го с два пръста в внимателно го разклатете, за да изпада излишното количество от бляскавия прашец. Разредете лепилото с малко вода и отново прокарайте четката много леко и внимателно по повърхността на яйцето. По този начин ще запечатате декорацията му и тя няма да се рони, когато го държите.

blqskavi velikdenski qica s brokat

Аранжирайте тези бляскави яйца за Великден по подходящ начин и украсете с тях дома си. Разгледайте и останалите ни предложения с лесни и красиви идеи за празника – пролетен венец, декорация за маса с цветя, Великденска кошница и голямо разнообразие от варианти за боядисване на яйца.