Великден

Интересен начин за боядисване на яйца

interesen nachin za boqdisvane na qica

interesen nachin za boqdisvane na qica

Ако търсите интересен начин за боядисване на яйца, значи сте на правилното място. Освен оригинални идеи за декориране на великденски яйца, в сайта на LAZARA ще откриете и много идеи за Великден, поздравителни картички за Великден, проекти за празнична украса, които може да си изработите собственоръчно ( кошнички за яйца, зайчета от чорап, гирлянди от филц и други). В тази статия ще ви покажем как да си направите яйца за Великден с мраморен ефект. Всяко едно от тях ще бъде в уникален десен, което ще ви позволи с един метод да постигнете дузина различни и оригинално боядисани яйца.

Интересен начин за боядисване на яйца

interesen nachin za boqdisvane na qica

Ако до сега не сте използвали лак за нокти като средство за боядисване на великденски яйца, значи сега ви се отдава тази възможност.  Преди време ви показахме как се постига подобен ефект с индиго, но този път ще дадем шанс на шишенцето с лак, което е винаги под ръка, за да не се цапа толкова много около работното поле. Нужно е цвета му да бъде близък до този на индигото. Целта на тази техника е да се постигне монохромен ефект само с един цвят, но разбира се, по ваше усмотрение имате свободата да направите вашите великденски яйца точно така, като ви допада. На нас този вариант ни допада изключително много.

Боядисване на яйца с мраморен ефект

interesen nachin za boqdisvane na qica

Преди да започнете към същинската част на боядисване на яйца за Великден, трябва да си подготвите следните материали:

  • гумени ръкавици
  • пластмасов контейнер
  • тъмно син лак за нокти
  • бели твърдо сварени яйца
  • пръчка за разбъркване
  • лакочистител
  • вода на стайна температура

Стъпка 1 – Напълнете контейнера с 3/4 вода и излейте вътре малко лак.

Стъпка 2 – Разбъркайте внимателно с пръчката. Водата ще придобие шарка, наподобяваща мрамор.

Стъпка 3 – Сложете си ръкавиците и потопете едно яйце така, че да потъне и да се покрие плътно от течността. Завъртете го внимателно.

Стъпка 4 – Извадете яйцето и го оставете да изсъхне. В случая е използвано парче стиропор с няколко карфици ( на снимката горе ), върху които е оставено да изсъхне равномерно, без да залепва черупката или да се разваля декорацията й.

interesen nachin za boqdisvane na qica

interesen nachin za boqdisvane na qica