Великден

Великденски зайчета

velikdenski zaicheta

velikdenski zaicheta

Великденски зайчета от чорап – направи си сам.

Зарадвайте децата с меки великденски играчки, който сте направили заедно. Все пак симпатичният великденски заек е един от символите на празника, а едва ли има дете, което да не го намира за очарователен. Ако търсите вариант за лесен и бърз ръчен проект, с който малчуганите да се занимават през ваканцията, значи това предложение ще ви допадне. Освен това, ако търсите опция за в последната минута за сладък подарък, то също може да разчитате на тази идея за Великден.

Великденски зайчета – направи си сам

velikdenski zaicheta

Забавлявайте се със семейството си по време на светлите Великденски празници. Направете си уникална великденска украса, боядисайте най-красивите великденски яйца и изпечете най-вкусните великденски сладки. Децата успяват да направят всеки празник по-вълнуващ, ето защо не трябва да се пропуска възможност да изработят красиви сувенири, които ще пазят в продължение на години или ще подарят на близките. В зависимост от желаният брой великденски зайчета, ще трябва да си приготвите подобаващо количество материали.  За един брой ще ви бъдат нужни:

 • един нов чорап
 • филц в контрастен на чорапа цвят
 • голям помпон
 • две подвижни очи
 • панделка
 • 2 прозрачни гумени ластика
 • 1-2 чаши ориз
 • ножица
 • лепило или горещ силикон

Направи си сам великденски зайчета

velikdenski zaicheta

 1. В зависимост от големината на чорапа ще ви трябва различно количество ориз. Изсипете една чаша ориз и отгоре завържете с ластик, за да оформите тялото, а след това изсипете около половин и отново фиксирайте с ластик, за да се оформи главата на вашия великденски заек. Трябва да се получи форма като тази на снимката горе.
 2. Изрежете овално парче от филц, което ще бъде коремчето на заека. Залепете го.
 3. Залепете и очите. Изрежете от филц правоъгълно парче за зъби, което разрежете на две почти до края. От малко триъгълно парче залепете нос.
 4. Залепете помпона за опашка от задната страна.
 5. Панделката завържете между двете оризови места.
 6. Разрежете края на чорапа на две, за да се получат ушите на заека. С ножицата оформете подходяща заоблена и продълговата форма. Готово!

velikdenski zaicheta

 

Източник: Apumpkinandaprincess.com