великденска декорация за маса с моркови

Великденска декорация за маса с моркови – лесна и креативна идея! Нямате идея как отново да украсите празничната трапеза по интересен и оригинален начин? Защо не използвате тази тематична Великденска декорация за маса с моркови, за да съберете отново комплиментите на околните и да зарадвате гостите си. Поставете тази пролетна украса в центъра на масата, която ще радва всички рецептори със свежия си вид на ярки оранжеви моркови и уханни цветя. Поставете яйцата да лежат в мека зелена трева за още по-пролетно настроение.

Великденска декорация за маса с моркови

великденска декорация за маса с моркови

Както сами виждате, аранжирането на тази Великденска декорация за маса с моркови не отнема много време и средства, но изглежда страхотно. За да си откраднете тази идея, имайте в предвид няколко неща, относно подготовката. Като начало изберете стабилна висока и широка прозрачна ваза. Според отвора и подредете около стените й няколко измити моркова е еднаква дебелина. Височината може да се коригира, но е за предпочитане да купите по-дълги зеленчуци, за да имате опция да намаляте, защото ако са къси трябва да се ръководите от най-късия и по него да подравните останалите. Като цяло е добре дължината им да стига почти до ръба на вазата.

великденска декорация за маса с моркови

Може да използвате малка чаша, която да поставите в центъра на вазата. Около нея внимателно наредете морковите. След това внимателно я издърпайте нагоре и на нейно място поставете букет свежи цветя. Не е проблем и да оставите чашата, ако е стъклена и не се вижда, потопете в нея цветята. Ако сте поставили твърде дебели моркови и не остава място в средата, може внимателно да ги разполовите. Закръглената част насочете навън, за да остане плоската от вътре и да има място за дръжките на букета.

великденска декорация за маса с моркови

Накарайте всеки от гостите ви да се почувства специален. Напишете името му върху красиво аранжирано яйце и го поставете на мястото, на което ще седне всеки един около празничната трапеза. За да не се търкалят, ги положете в малки кутийки, които може да изработите от парче красива хартия с размери 60 Х 60 см. Сложете вътре малко изкуствена трева за свеж и пролетен вид.

великденска декорация за маса

Ако направите две вази с моркови и цветя, между тях може да поставите красива декорация с яйца, положени на меко върху изкуствена трева. Това изглежда толкова красиво и се съчетава с пролетния дух на празника.

великденска декорация за маса с моркови

Комбинацията от жълти, бели и зелени цветя се съчетава страхотно с оранжевия цвят на морковите. Трапезата изглежда невероятно. А тази Великденска декорация за маса с моркови и цветя се получи толкова бързо и лесно, нали?