idei za neveroqtno krasiv dvor

Идеи за невероятно красив двор, с усещане за уют и комфорт. Независимо дали разполагате с малко средства, за да създадете нов облик или търсите просто свежи идеи за декорация на откритото пространство зад къщата ви. Тези предложения ще ви заредят с вдъхновение. Дори само едно удобно канапе с меки възглавнички сред външните мебели върши чудеса. В галерията сме подбрали най-добрите и красиви дворни места.

Идеи за невероятно красив двор

idei dvor fontan

Има нещо ведро и успокояващо във водата. Добре е да се добави в двора това чувство. Подсилете усещането за релакс в моментите за почивка с декоративен воден фонтан с рециркулационна помпа, за да може да се наслаждавате на звука от водата, която се стича върху камъните. Използвайки тази идея за невероятно красив двор, мястото ще стане любимо на всеки, който го зърне.

Използвайте сянката

dvor ideq sqnka

Имате голямо дърво с дебела сянка? Защо не обмислите да разположите мебелите под този естествен навес, за да може да си почивате на прохлада през топлите дни. Засейте сенколюбиви цветя, за да направите двора още по-приятен.

dvor mebeli ideq cvetq

Не забравяйте силата на ароматите. Докато си почивате на свеж въздух в двора след края на работния ден се наслаждавайте на естествения парфюм, отделян от цветята около вас. Обмислете да засадите ароматна пътека, която да води от градината към двора и ще създаде невероятно приятно изживяване за вас и гостите ви.

pergola dvor ideq mebeli

Топлите слънчеви дни са чудесно време да останете по-дълго на двора. Загрейте грила и поканете приятели или съседи за вкусно барбекю на открито. Изберете подходящи мебели от елементи, които кореспондират с обстановката. Добавете пергола за повече уют.

dvor cvetq mebeli ideq

Омекотете ръбовете в двора си с цветен бордюр. Създайте приятна добавка към пейзажа и се наслаждавайте на любимите си растения от близо.

dvor ideq kilim

Сложете качествен и устойчив на атмосферните влияния килим на двора. Има голямо разнообразие от цветове и стилове, така че няма да се затрудните да намерите подходящият според вашия вкус. Търсете такива, които са направени от рециклирани материали и същевременно се вписват добре в обстановката.

dvor osvetlenie idei

Дайте на двора си персоналност през нощта. Дали за да осветите тъмните места или да прибавите атмосфера към любимите си кътчета. Доброто осветление на двора може да бъде финалният щрих, от който се нуждае. Изберете соларни, ниско-волтажни или енерго-спестяващи крушки за запазване на ресурсите и защита на околната среда.

cvetq dvor idei

Тропическите растения са предпочитани заради ярките си цветове и буйната зеленина. Те са перфектни акценти за двора, ако са заседени в големи контейнери или саксии. По този начин лесно ще ги пренесете на топло, когато времето навън се застуди.

cvetq idei dvor

Сандъците с цветя са вечен и класически аксесоар към всяко открито пространство. От ковано желязо или от дърво, те са чаровен акцент в двора. Освен това са чудесен начин да изложите на показ любимите си малки висящи растения.

dvor ognishte ideq mebeli

Направете си огнище в двора. Това ще бъде прието с одобрение на малките и големите в семейството. То ще бъде чудесно място за печене на лакомства и игра на лагерен огън край палатката през лятото. През студените дни ще топли пространството около мебелите за почивка.

kambani vqtyr dvor

Наслаждавайте се на звуците от музиката в двора си. Вятърните камбанки са традиционна и стилна част от външния декор.

dvor hranilka ptici

Привлечете разнообразие от птици през всички сезони на годината като добавите хранилки за тях в периметъра на двора си. Сложете различни по размер и вид, за да бъдат подходящи за различни пернати.