Великден

Великденски яйца на брокатени точки

velikdenski qica na brokateni tochki

Великденски яйца на брокатени точки –  една от най – лесните идеи за Великден

Ако търсите начин за боядисване на яйца, с който може да се справи всяко малко дете или ангажирана дама, значи сте попаднали на правилното място. С настъпването на Великден и дългоочакваната пролет настроението става все по-празнично, слънчевите лъчи – все по-зареждащи с енергия и настроение, а възможностите за забавление – все по-подканящи.

Сигурни сме, че искате да постигнете една приятна и различна атмосфера в дома си през тази година. За целта вероятно ще опитате нови начини за украса за Великден, ще изпратите нови пожелания за Великден на близките си и традиционно ще омесите козунак и ще боядисате яйца. В сайта на LAZARA винаги сме харесвали нещата, които се получават по формулата лесно + ефектно, защото знаем колко ценно е времето на дамите в ежедневието. Ето защо нямаме търпение да ви покажем и този метод.

Великденски яйца на брокатени точки

ideq za velikdenski qica na brokateni tochki

Ако има нещо по-хубаво от това, че този начин за боядисване на яйца е лесен, то това е възможността да запазите произведенията си за следващите няколко години, в които ще празнувате Великден. Това може да се получи, ако използвате изкуствени декоративни яйца. Така и децата ще работят по-спокойно, без опасност да счупят яйцето. Ето и какви материали да си набавите. преди да започнете :

  • няколко бели яйца – твърдо сварени или изкуствени
  • сух брокат в няколко цвята
  • двойно залепващи се точки или лепило

Яйца за Великден с точки от брокат

velikdenski qica na brokateni tochki

Както казахме, не са нужни нито много умения, нито материали. Дори няма да направите цялостно боядисване на яйца за Великден. Трябва просто да залепите точките върху яйцата – шахматно или в права редица, а след това да ги поръсите с брокат, който за залепне по повърхността.  Може да играете с нюансите и да опитате омбре ефект върху едно яйце, един цвят или комбинация от няколко – всичко зависи от предпочитанията ви. А защо да не опитате и от всички варианти ? Няма опасност да се разлеят боите или да се изцапат дрехите, ръцете и покривката – толкова лесно, чисто и бързо се получава.

velikdenski qica s brokateni tochki

Великденски яйца на брокатени точки

Източник: Apumpkinandaprincess.com