Великден

Великденска идея – пръстен за салфетка

velikdenska ideq

velikdenska ideq prusten za salfetka

Приготвили сме ви изобилие от лесни предложения и ето поредната Великденска идея – пръстен за салфетка със сладки заешки уши. Малък и тематичен детайл към празничната трапеза, който изглежда ефектно и красиво. Материалите, които са ви нужни са малко, времето – няколко минути а уменията – почти никакви. Направо е невероятно как почти от „нищо“ може да се създаде „нещо“  функционално, нали? Направете си собственоръчно евтина и ефектна декорация, която може да използвате многократно.

Великденска идея – пръстен за салфетка със заешки уши

prasten za salfetka velikden

Сигурни сме, че от момента, в който сте видели този пръстен за салфетка, веднага сте поискали да притежавате поне един такъв за себе си. Вероятно и вашите приятелки ще се почувстват по същия начин, щом зърнат собствените ви произведения. Така че, направете повечко, за да подарявате смело на своите близки момичета.

Подробни указания в снимки

prasten za salfetka materiali

Ето ги и материалите – евтини и достъпни. Едно парче чул – груб конопен плат, ролка от тоалетна хартия, лепило, ножица и парче картон. Това е всичко, от което ще изработите вашата декорация.

materiali prasten za salfetka

Стъпка 1. Като начало направете пръстена за салфетка. Вземете парче коноп с приблизителни размери около 10 х 15 см. Подгънете краищата и минете с гореща ютия върху тях. След това завийте на руло, прегънете на две и отново изгладете. От ролката картон отрежете пръстен с ширина 3 см и направете отворен разрез.

velikdenska ideq prasten salfetka stapki

Стъпка 2. Развийте лентата и я облечете плътно с малко парче конопен плат.

velikdenska ideq prasten salfetka kоnоp

Стъпка 3. Използвайте лепило или горещ силикон, за да залепите добре двата материала един към друг. Изрежете краищата с ножицата.

konop velikdenska ideq

Стъпка 4. Време е да направите заешките уши. Изрежете две квадратни парчета от конопа и поставете лист картон между тях. Отгоре изгладете с гореща ютия.

velikdenska ideq prasten izrezki

Стъпка 5. Направете изрезка, с формата на дълги заешки уши. От един разрез ще получите два броя. Използвайте картоненият шаблон, за да изрежете още няколко еднакви.

velikdenska ideq konop

Стъпка 6. Капнете няколко капки лепило или горещ силикон в единия край и притиснете за минута. По същия начин направете и с останалите изрезки, за да получите ушички.

prasten salfetka velikdenska ideq

Като финална стъпка залепете две уши към хартиения пръстен. След като изсъхне лепилото промушете вътре красива празнична салфетка. Това е всичко! Вече си имате Великденски пръстен за салфетка.

източник: www.uncommondesignsonline.com