Архитектура

10 архитектурни чудеса като от рая

arhitektura moderen stil seul kmetstvo

Развълнувани сме да ви покажем 10 архитектурни чудеса като от рая. Вървейки по улиците на градовете, в които се намират, няма как да не забележите тези архитектурни шедьоври. Доказват, че човешкото въображения няма граници. Ако харесвате модерна съвременна архитектура ще зарадвате сетивата си.

Въображение без граници

muzei lius viuton arhitekturno chudo

Представяме ви очарованието на десетте архитектурни чудеса, които ще ви завладеят. Всяка сграда е уникална и удивителна. Поемете дълбоко въздух и се наслаждавайте. Модерната архитектура се характеризира с опростени форми и създаване на украшения от конструкцията и темата на сградата. Една от основните задачи на всеки архитект е да привлече вниманието на хората към съоръжението си. Повечето от творците подхождат доста грандомански. Има сгради, които ще ви оставят без дъх, макар и някои от тях да са странни и понякога смешни.

Светът е пълен с талантливи архитекти

sgrada arhitektura lotus kitai

Има някои удивителни архитектурни чудеса, за които повечето от нас не сме знаели, че съществуват. Избрахме няколко интересни постройки, които ще ви оставят без думи. Светът е пълен със странни сгради, които са прекрасен пример за завладяваща архитектура. Насладете се на невероятните постижения на някои от най-известните архитекти. Сградата „Лотус“ е разположена в непосредствена близост до парк в града Wujin в Китай. Отразява не само значението на природата в своя дизайн, но и чувството за естетика.

uchilishte moskva arhitekturno chudo

Дизайнът на това училище по мениджмънт в Москва е базиран на идеята да насърчи новаторството и решителността в учениците си. Може би тази сграда ще ви накара да погледнете от друг ъгъл на този тип изкуство.

sgrada kino wanda kitai arhitektura

Архитектите от Stufish Entertainment са успели да проектират първия в света тематичен филмов парк на закрито. Намира се в град Вухан, Китай.

 Sugamo Shinkin banka qponiq japan

Банката Sugamo Shinkin в Япония е с освежаваща атмосфера и с осезаемо усещане за близост с природата, основано на мотивът за открито небе.

muzei arhitektura panama

Музеят на биоразнообразието се намира на исландският остров Causeway, град Панама. Проектиран е от известния архитект Франк Гери. Това е първият му проект за Латинска Америка.

Hintonburg sgrada arhitektura

 Тази жилищна сграда на име Hintonburg е дело на архитекта Colizza Bruni. Намира се в град Отава, Канада.

ordos muzei arhitektura

Това е градският музей на изкуството „Ордос“, който се намира в едноименния град в Китай. Структурата му е обвита с полирани метални жалузи, които отразяват светлината. В резултат е получена сграда без прозорци, но изключително стабилна на земята и отделена от градската реалност.

teatar kitai cherven fener

Дизайнът на Han Show театърът се основава на традиционният Китай хартиен фенер – оттам и името му „Червения фенер“. Намерението на архитекта е било да пресъздаде един лесен за разпознаване и емблематичен за държавата символ с естетически облик.

galeriq bendigo avstraliq

Художествената галерия Bendigo, намираща се в Австраля е проект демонстриращ значението на вниманието към детайла. Тя е още едно фантастично строителство, с което можем да се гордеем.