къси прически за пролетта

При настъпването на пролетта много от нас искат да се отърват от тежките следи от зимата. И тъй като и ние сме жени и знаем как повечето разсъждаваме, сме сигурни, че някои от вас ще посегнат точно към дългите си коси, за да я освежат и придадат свеж пролетен вид. Скъсяването на косата е много дългообмисляна стъпка за някои дами. Макар и да знаем, че косата все пак расте, дългокосите жени и момичета рядко импулсивно сядат на коафьорския стол. А, ако масовото рязане на коси при звездите не ви дава мира и нямате търпение да грабнете ножицата и да станете една от дългия списък с красавици с къси подстрижки, то сте попаднали на правилното място. От LAZARA сме ви подготвили няколко стилни къси прически за пролетта.

Звездни къси прически

къси прически за пролетта

1. Афро къси прически

Къдравите коси и късото рядко добре се съчетават. Ако имате гъста къдрава коса и все пак сте решили да си я скъсите, заложете на пластовете. Слоевете премахнат излишното тегло от косата и така поддържат обема й.

къси прически за пролетта

2. Асиметрични къси прически

Асиметричната къса коса всъщност е пикси подстрижка, но на пластове. Отзад тя е много по-къса, а отпред е оставена дължина, която да формира страничен бретон.

къси прически за пролетта

3. Лежерен боб

Този вид боб отзад е по-къс, а в краищата е изтънен. Тя е най-подходяща за вълнообразна коса, тъй като добре играе с нейните форми. Прическата остава стилна, тъй като не се получава ефекта гъба.

къси прически за пролетта

4. Момчешко късо

Тази класическа прическа е най-къса, но пък си остава достатъчно женствена. Ако сте решили да си отрежете косата по този начин, гледайте да имате много остри връхчета, за да изглеждате модерни.

къси прически за пролетта

5. Лоб – дългият боб

Вече сме говорили отделно за подстрижките лоб и боб, но все пак да ви напомним, че и този вид къси прически са подходящи, ако искате модерна коса за пролетта. Тя не е драстично къса, но не е дълга, намира се в идеалната златна среда.

къси прически за пролетта

6. Класическото Пикси

Тази прическа е подходяща за гъста и права коса. То е така, защото естествено гъстата коса и придава обем, ако косата ви е рядка има вероятността прическата да не стои добре.

къси прически за пролетта

7. Рошавото пикси

Този вид къси прически варират по дължина, която придава на косата допълнителен обем. Тя изглежда най-добре на чуплива коса, която и придава повече текстура.

къси прически за пролетта

8. Неструктурираният боб

Това е перфектният вариант за всякакъв тип коса – от гъста до тънка, от права до чуплива. Ако имате тънка коса се уверете, че краищата ви не са на черта, така ще избегнете прекалено момичешката сладка визия.