Архитектура

Екологична плаваща къща в Лондон

ekologichna kashta london voda waternest

Тази екологична плаваща къща в Лондон е проектирана е от Giancarlo Zemа, разположена на 100 кв.м., 12 м. в диаметър и е висока 4 м. Направена е изцяло от рециклируем материал – дървесина и рециклиран алуминий в корпуса. Балконите са удобно разположени на от двете страни постройката, а благодарение на големите прозорци се разкрива очарователна гледка към водата. Капандурите на банята и кухнята са разположени върху дървен покрив, както и върху аморфни фотоволтаични панели, способни да генерират 4 KW електричество, които да се използват за вътрешните нужди на жилищната постройка.

Иновативна и екологична плаваща къща

eko kashta ezero london darvo

Подобни постройки на тази екологична плаваща къща в Лондон могат да бъдат разположени по теченията на реки, езера, заливи и морски зони със спокойни води. Използването на материали и устойчиви производствени системи позволяват рециклирането на 98% от постройката.

Интериор на екологична плаваща къща

eko kashta interior obzavejdane darvo london

Интериорът на тази екологична плаваща къща в Лондон включва всекидневна, трапезария, спалня, кухня и баня с тоалетна. Могат да се променят разположенията на жилищните пространства в зависимост от различните нужди на живущите. Постройката може да бъде мултифункционална. Идеална е както за къща, така и за офис, лоби бар, ресторант, магазин или изложбена плаваща зала. Избраното обзавеждане е топ дизайнът в екологичните мебели – екологично чисти и елегантни. По този начин успяват да отговорят и на най-взискателните нужди.

kashta ekologichna london interior obzavejdane

Интериорът на иновативната и природосъобразена постройка се характеризира като топъл и приветлив, в съвременен стил и иновативен. Ароматът на дърво прониква в пространството. Големите прозорци позволяват навлизането  на светлина, която осветява пространството през целия ден. Мебелите са направени от рециклируеми материали от високо качество. Резултат са на строга селекция на най-известните и утвърдени съвременни фирми насочени към екологичния дизайн, като по този начин отговаря на модерните изисквания за стил.

interior kashta ekologichna obzavejdane london

Естествените материали, успокояващите цветове и меките форми, които властват ви позволяват да живеете в изключителна близост с природата. Прочетете добра книга осветена от лъчите на слънцето, навлизащо през големите прозорци, послушайте приятна музика и се настанете удобно на шезлонг, който гледа към едно магическо езерце. В такава постройка това е възможно.

kashta interior eko arhitektura obzavejdane london

Екстериор на екологичната къща в езеро в Лондон

ekologichnakashta ezero london eksterior darvo

 Екологична постройка в Лондон във водата

kashta ekologichna arhitektura london darvo ezero