vili kashti mcelroy kaliforniq

Резиденцията Мак Елрой (McElroy Residence) се намира на плаж Лагуна в Калифорния, САЩ. Проектирана е през 2014 от  архитектите Ерлих (Ehrlich Architects) за семейна двойка и двамата им сина. Къщата е разположена в края на задънена улица с невероятна гледка към Тихия океан. Създадени са няколко хоризонтално експанзивни пространства над хоризонталната плоскост, поддържаща на каменни плоскости, дървени стени и тънки стоманени колони. Големите плъзгащи се стъклени врати разтварят физическите граници между интериора и екстериора, създавайки непрекъснат поток от задния двор до главната жилищна площ, както и до басейна. И всичко това на фона на Тихия океан.

Вили и къщи с разчупен дизайн

kashti vili nq vietnam

Къщата Ен Кю (NQ) е частна резиденция, проектирана от архитекта Nha Dan. Разположена е в град Хо Чи Минх (Ho Chi Minh), Виетнам. Обемът на цялата къща е балансиран. Спалните са разположени от едната страна, а басейнът от другата. В средата структурна стена и асансьорно ядро поддържат теглото им.

Вили и къщи от талантливи световни архитекти

vili kashti c rumania

Къщата на име Си (C House) е дело на студио Паразит (Parasite) и е ситуирана в град Тимосоара, Румъния. Проектът е имал две цели: да се подчертае сградата и да се прикрие интериора и екстериора от улицата, с цел да се запази неприкосновено личното пространство. Белият цвят подчертава хоризонталната и вертикалната динамика на обема, а черният цвят е в ролята на визуално разтягане на отворите. Фасадите са с различна динамична връзка с тяхната кардинална ориентация.

 kashti vili do rekata london

Къщата „До реката“ (River House) е проектирана и построена от екип архитекти Selencky Parsons през 2014 година в Лондон, Англия. Постройката се характеризира като силно устойчиво ново строителство до река Темза близо до Оксфорд, която е заменила съществуващо бунгало. Сгъваем „плаваща“ хоризонтална замазка, омекотена с „Ироко“ накладки за намаляване на зрителната масата на сградата и за да се подчертае хоризонталността на пейзажа.

vili kashti lakekrest kanada rezidencia darvena

Резиденцията Лейккрест (Lakecrest Residence) се намира в град Уистлър, Британска Колумбия, Канада. Проектът на a|k|a Architecture + Design изглежда като „кацнала“ върху скала в квартал Лейксайд. Заобиколена от всички страни от зашеметяваща панорамна гледка към планината, езерото и гората, дизайнът на къщата се слива идеално с естествения релеф на мястото.

kashti vili center court

Вилата Център Кърт (Center Court Villa) е дело на архитектите от фирма „DADA Partners“. Разположена е в Ню Делхи, Индия. Собствениците са искали съвременна естетика с изваяни правоъгълни форми и големи остъкляеми площи, както и плъзгащи врати за по-голяма наслада. Вилата е проектирана така, че да се създадат две дворни пространства (на север и на юг) образуват конфигурация на Н-образна форма. Всички функции на вилата са планирани, така че да осигурят максимален изглед към заобикалящата ги среда от почти всички помещения. Басейнът, разположен в северния двор се превръща във фокусна точка на проекта, от където идва името на къщата.

vili kashti ogledalni kashti italiq

Огледалните къщи (Mirror Houses) са проект, дело на архитекта Питър Пичлър (Peter Pichler). Намира се в град Болзано, Италия. Те са двойка ваканционни жилища, разположени в южната част на планината Доломити. Предлагат уникална възможност да прекарате една незабравима почивка в съвременна архитектурна сграда от най-високи стандарти сред удивителен природен пейзаж.

kashti vili prospector sasht usa

Вила Проспектор (Prospector Residence) е построена на три стъпаловидни нива. Проектирана е от архитекта Мармол Раджинер (Marmol Radziner). Намира се в Сън Вали (курортно селище) в централен Идахо, САЩ. В момента къщата се продава и е оценена на 8 милиона долара. Разположена е върху хълм с експанзивна гледка към планината. Архитектурният дизайн на този дом тристепенен и максимизира наличното пространство, като в същото време се свързва идеално с природата. Използвани са каменни облицовки, червен кедър, и теракотени настилки.

vili kashti 66mrn singapur

Вилата с име 66 МРН (66MRN-House) е проект на фирма „ONG&ONG“. Това жилище, разположено в Сингапур е вдъхновено от Дзен науката. Характеризира се със силно въздействащи архитектурни форми, които са допълнително засилени от използваните материали. Състои се от два основни блока. Макар да си приличат по външност, единият е облечен в бетон, а другият в гранит.

kashti vili wave house ispaniq

Вълнообразната къща (Wave house) е проектирана с отличителен стил криволичещи и органични линии от студио A-Cero, управляванo от архитектите Хоакин Торес и Рафаел Ламазарес. Ситуирана е на Средиземноморския бряг на Испания. На сутеренния етаж е разположен гараж, на партерния етаж са кухнята и трапезарията, на етажа над него са спалните помещения. Целият интериор също е проектиран от A-Cero. Четирите фасади са различни, но следват един и същи  модел по отношение на архитектурата. Избраните материали са черно стъкло и бели, твърди повърхности  DuPont™ Corian®. И двата материала са с високо качество и издръжливост, които се адаптират перфектно към проекта.