алпинеум

Алпинеум в градината и двора e озеленен декоративен кът с красиво аранжирани камъни и цветя, кактуси, мини храстчета и вечнозелени растения, които са типични за алпийския релеф. Често алпинеумите са оформени с изкуствени поточета, езерца и фонтанчета. Добре се съчетават с мини животинчета от порцелан или дърво, както и с всякакви малки дървени мостчета и други глезотийки. Един алпинеум е брилянтен начин да направите градината и двора си доста по-свеж и приветлив. Гостите ви определено няма да останат равнодушни пред тази красота.

Алпинеум в градината

алпинеум

Един алпинеум в градината всъщност изобщо не изисква голяма инвестиция. Няма някакви специални изисквания за тип растения, които да аранжирате. За предпочитане е да са малки компактни растения, които са вечно зелени. С тях ще можете да се наслаждавате на зеленината целогодишно. А в градината би стояла чудесно една добре оформена палма. Достатъчно е само да отпуснете въображението си и да се забавлявате докато го правите. Ако сте начинаещ градинар – алпинеумът е идеалното предизвикателство за вас.

Алпинеум – красиви растения, цветя и камъни на едно място

алпинеум

След като вече сте се заловили за работа ви трябва основния материал за алпинеум – камъните. Има много подходящи както по реките и по морските брегове, така и в големите търговски вериги с отдели за градински аксесоари и принадлежности. Подсигурете и голямо количество пръст, защото доста количества се губят из между камъните, а като поливате с вода спада на долу и намалява.

Започвайки трябва да знаете, че алпинеумът трябва да е етажиран като торта и да бъде с естествена разчупена форма с наклони, чупки. Разпределете камъните в неправилни форми но в затворена група. После посипете с пръст, потупкайте я леко, посипете отново с пръст и започнете следващия етаж от камъни и така редувайте камъни и пръст. Оставете място за цветя между камъните. Като свършите със скалните образувания са на ред цветята. Играйте с въображението си. Полейте, за да слегне пръстта и можете да започнете да се наслаждавате на новата си мини планина от зелени растения в алпинеум.

алпинеум

алпинеум в градината

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум в двора

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум

алпинеум