art idei za gradinata

Артистични идеи за градината, които ще подобрят вашето открито пространство по един очарователен начин.

Независимо дали имате предпочитания към традиционния или към съвременния стил, прибавянето на артистични детайли във вашата градина ще внесе стил и измерение в нея, което ще бъде подходящо за всеки сезон, който посрещате на открито. Когато растенията и храстите във вашата цветна градина отдавна са прецъфтели, една традиционна скулптура, модерна висящи стена или креативно боядисана ограда може да запази вашите двор и градина все така атрактивни и интересни както през свежата пролет и топлото лято, така и през хладната есен и студената зима.

Арт идеи за градината – свежи и оригинални

idei za gradinata

Арт идеи за градината с графити върху станата.

Модерният израз на този стенопис използва една от плътните стени като платно. Може да опитате да го нарисувате сами или да се доверите на художник. Това графити съчетават градската нагласа с формата на листата наоколо в невероятни цветове за лятото. По този начин семплите градински мебели и целия кът за сядане изглеждат далеч от обичайното.

idei za gradinata

Градинско изкуство с помощта на пергола и часовник.

Леките допълнения към вашата градина могат да създават впечатляващи резултати с нагласата, че „по-малкото е повече“ . Този малък вътрешен двор с бледозелена пергола и стилни саксийни топки от чемшир ще допадне на онези, които не харесват смелите и показни екстериорни решения. Финалният завършен на елегантния кът е винтидж часовника с „ръждясало“ метално покритие.

idei za gradinata

Арт идеи за градината чрез подрязване на дървета или храсти в декоративни форми.

Различно подрязаните зелени растения в градината ще изглеждат добре през цялата година само с едно оформяне. Те са чудесен начин да добавите структура и стил към вашето открито пространство с много малко поддръжка.  Декоративните живи черти в градината могат да бъдат подрязани до форма на топки или спирали, изящни птици и животни или повече абстрактни фигури по ваш избор Можете да стилизирате дървета, живи плетове, храсти или дори ароматни и цветни растения като лавандула.

idei za gradinata

Открита стая с драпирани материи.

Платовете и шарките са страхотен начин да се внесе функционалното градинско изкуство в откритото пространство. Този вътрешен двор е превърнат в зона за почивка с микс от екзотични и вдъхновяващи щампи. Еднотипната тонална палитра позволява  съвременните и традиционните дизайни да се съчетават добре заедно. Панелът и огледалото отзад дават на пространството интимно усещане, което обикновено може да се получи само в закрито помещение.

idei za gradinata

Градска градина с ярък цвят.

Живият оранжев нюанс е много ефективен за създаване на забавна и свежа среда. в тази градска тераса. Рядкото използване на сухи клони и мебели създава приятна атмосфера за почивка, като позволява на оранжевия стол, оформен като куче, да се превърне в съвременнна, художествена скулптура.

idei za gradinata

Арт идеи за градината с висящо осветление и надписи.

Надписът от изкуствена трева на бялата стена „Пази тревата“ е забавно и иронично графично изкуство в градината. Висящата маса и осветлението с растения отгоре й, както и различните столове са интересна промяна в стандартните градински мебели.

idei za gradinata

Арт идеи за градината с използване на водно съоръжение и сфери.

Водата може да се създаде гама от различни настроения и използвана креативно, може да стане част от градинското изкуство сама по себе си. Малките плитки басейни с геометрична форма са идеални за модерните и за градските градини. Подобен микс от естествени камъни, цветни топчета от стъкло и подводно осветление може да се превърне във фокусна точка във всеки дом и градина.

idei za gradinata

Арт идеи за градината с традиционни скулптури.

Урните и статуите могат да дадат на градините грандиозен и официална атмосфера, напомняща за големите градини на Англия. Разположени една срещу друга на двата края на градината, урната и статуята на Буда (в подобни тонове) са основните елементи, които вдигат пространството на ново ниво.

idei za gradinata

Градина във вътрешния двор с окачени саксии.

Постройте си градинска арт стена, изпълнена с цветни и ароматни цветя. Това не само е една чудесна идея за използване на пространството, но дава възможност всяка година да подменяте растенията и да подновявате вида на този кът.

 източник:housetohome.co.uk