Градина

Озеленяване на градина – малки тайни

ozelenqvane na gradina aziatski stil

Озеленявяне на градината е дейност, с която рано или късно трябва да се заемете, за да е цялостно завършено райското ви кътче в двора. За много хора градината е почти свещено място, защото в нея се отпускат или черпят вдъхновение ако са хора на изкуството. В следващите няколко снимки ще ви представим различни идеи за справяне със ситуацията.

Озеленяване на градина – малките тайни на приказното място

ozelenqvane na-gradina fontan s hrasti

Едно универсално правило, когато става въпрос за озеленяване на градина, е насаждането на различни по големина растения, храсти, цветя и други. Комбинирането им създава чувство за разнообразие. Изборът на растения, които се разклоняват настрани е добър за местата около пътечки. Разчупете атмосферата с неправилни форми. Ще прибавите доста блясък и изящество така. В съчетание добавете камъни и райграс и сте почти готови.

Озеленяване на малка и слънчева градина

ozelenqvane gradina paprat raigras

Ако харесвате повече зеленина в двора ви и тук имаме добра новина. С райграс можете да направите всякакви форми (кръгове, квадрати), а около него сложете няколко декоративни борчета или други зеленини по ваш избор.

Понякога косенето на тревата веднъж седмично може да се превърне в досадно занимание. Вместо да отделяте време за това, засадете различни билки и подправки вместо райграс. Така ще добавите и доста ухание в двора, докато си пиете кафето или виното. Градината ви ще се превърне в перфектно място, от което да се снабдите с подправки за ястията ви.

gradina hrasti ozelenqvane visoki darveta

Ако имате малко дворно място с изглед към улица, с един лесен трик за озеленяване на градина можете да създадете илюзия за по-голямо пространство. Тайната е да разнообразите във формите и размерите на растенията. А именно задължително прибавете такива, които се разклоняват настрани като храсти. Ще заковете погледа на минувачите моментално и през ум няма да им мине, че имате малка градинка, дори напротив.

gradina ozelenqvane ramka raigras plochki

И последна тайна за озеленяване на градина. Ако живеете на място, което е доста слънчево и сухо, не мислете, че не можете да имате красива градина. Природата е създала растения за всякакви атмосферни условия. В този случай си засадете цъфтящи кактуси, алое вера и други сухолюбиви растения. Или просто поставете напояваща система, която през определен период от време да полива цветята ви.

Още вдъхновение за озеленяване на градина ще намерите в колекцията ни от снимки. Приятни слънчеви сутрини и следобеди ви пожелаваме в обновените ви градини.

ozelenqvane gradina raigras darvena ograda

Озеленяване на градина все едно сте в гора съчетана, с паметник

ozelenqvane gradina darveta patechka pametnik

Озеленяване на градина с дървета, храсти и малки чемшири

ozelenqvane na gradina darveta hrasti chemshir

Идея за озеленяване на градина с райграс на стената

ozelenqvane na gradina dizajn s rajgras na stenata

Дизайн на градина озеленена с форми от райграс

ozelenqvane gradina formi ot rajgras

Как да си озеленим градина с райграс около басейна

ozelenqvane na gradina gora basejn raigras

Озеленяване на градината основно с храсти и комбинирана с мека мебел

ozelenqvane na gradina hrasti i meka mebel

ozelenqvane na gradina patechka darveta paveta

ozelenqvanena gradina pateka paprat darveta

ozelenqvane na gradina shah mat formi raigras