цветна градина

Направата на красива цветна градина в двора е чудесен начин да привлечете вниманието на посетителите си и не само – да направите първо добро впечатление за вас и дома ви. Добре поддържаните двор и градина са важни за цялостната визия на дома и екстериора му. Освен за удивление, пространството извън къщата ви, в рамките на оградата, могат да ви служат и като място за отдих и релакс. Ако и вашата цел е такава, добре е да добавите няколко удобни кресла или дивани за сядане, съчетани с удобна и функционална маса за напитки.

Дори и да не е това желаният краен резултат, ако сте любителка на всякакви растения, храсти и цветя и ви доставя удоволствие да се грижите за тях, дворното пространство е чудесно място за отглеждането им. Изберете такива, които обичат директна слънчева светлина и понасят добре външните климатични условия. В следващите снимки ще ви дадем идеи и доза вдъхновение за това как да аранжирате двора си, както и какви растения да изберете за своята градина с цветя в двора.

Цветна градина в двора

цветна градина

Създаването на цветна градина в двора със сигурност ще успее да въздейства визуално на всеки, който се загледа в нея. А това лесно може да стане с помощта на вашите насаждения. Като комбинация към тях, можете да акцентирате с едно или две цветя в градината с ярък цвят. За да бъдат още по-забележими, можете да ги позиционирате около леко извита каменна или дървена пътека. Това съчетание допринася за хубавото впечатление, което ще създадете. Не се колебайте да предизвикате интерес към дома и градината през четирите сезона. Включване на весел контейнер сред градини с цветя от входната врата, ще добавят още повече цвят, текстура и аромат.

Красива цветна градина в двора с акценти

цветна градина

В следващите снимки, които сме избрали да ви покажем ще намерите идеи и вдъхновение за вашата бъдеща цветна градина в двора. Ако за първи път се захващате с подобно занимание – подредете цветята в градината и растенията си по техните предпочитания към климатичните условия. Влаголюбивите е хубаво да са заедно и отделно от сухолюбивите, защото като напоявате първите, вторите има вероятност да загинат. Съчетаването им по височина и тип също е един от критериите, с който е хубаво да се съобразите във вашата градина с цветя в двора.

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина

цветна градина