есенни цветя за градина

Всеки любител на растенията, разполагащ с място за посяването им, се интересува какви са подходящите есенни цветя за градина. По време на всеки сезон има растения, които да ни радват с красотата си няколко месеца. Избрали сме 15 от тях, които да ви вдъхновят да направите новата украса на двора си.

Есенни цветя за градина

есенни цветя за градина

Едно от подходящите есенни цветя за градина е богородичката. На нас много ни наподобява малко герберче с по-тънки листа. Обагрена в розово е способна да ни даде доста настроение. Други цветове, в които може да я срещнете са лилаво, бяло и синьо. Пеперудите я обожават, ние също. Обичат да растат на слънце и добре навлажнена почва.

Красиви есенни цветя за градина

есенни цветя за градина

Жабешката лилия е едно от красивите есенни цветя за градината. Тя се справя доста добре със задачата да опази градината от скучната визия. Виреят добре от края на лятото до средата на есента. Харесват сянката и добре навлажнената почва.

есенни цветя за градина

Това е многогодишен декоративен слънчоглед. Той не ражда ядки, но цъфти красиво в края на лятото и началото на есента. Дръжте го на слънце и влажна почва.

есенни цветя за градина

Мразовецът е прекрасно есенно градинско цвете. Прилича на минзухар по формата на цвета си. Вирее добре на шарена сянка и на слънце. Разбира се, трябва да е добре полят с вода.

есенни цветя за градина

Хелениум е латинското наименование на това цвете. Маскирано в цветовете на есента, успява да ни зарадва. Лесно е за отглеждане. Има нужда от пълно слънце и достатъчно вода.

есенни цветя за градина

Тлъстигата е червено покритосеменно растение. Цъфти в края на лятото или началото на есента.

есенни цветя за градина

Това е красивата японска съсънка. Образува макообразни цветове и високи стъбла. Дръжте го на напълно открито и слънчево място.

есенни-цветя-за-градина

Костенурска главичка е името на това есенно цвете. Трябва да проявите доза въображение, за да се съгласите. Лъскавите листа изглеждат страхотно, докато не се застуди. Дръжте го на слънце с достатъчно вода.

есенни-цветя-за-градина

Есенния минзухар понася еднакво добре слънце и сянка, но задължително трябва да бъде добре напоен.

есенни-цветя-за-градина

Това е самакитка. По принцип се счита за отровно цвете, но е красиво. Просто не го доближавайте до устата и очите си. Дръжте го на частична сянка.

есенни-цветя-за-градина

Amorpha canescens е латинското наименование на цветето. Българското все още не ние известно. Странно е това растение. Не обича сянка, а изложено нацяло на слънце се разпространява със скоростта на светлината. Първо се появяват сините му цветове, а след това листата му почервеняват.

есенни-цветя-за-градина

Това е вид мексикански градински чай. Красивите му цъфтежи обаче, са достойни за всяка градина.

есенни-цветя-за-градина

Хамамелис расте с паякообразни жълти цветове. Изложете го на шарена сянка или пълно слънце.

есенни-цветя-за-градина

Анасонов исоп. Това е растение от семейството на ментата. Доста ароматно и красиво с лилавите си цветове. Вирее добре, когато нацяло е изложено на слънце и е с добре дренирана почва.