пролетни цветя

Времето започва да се затопля и се чудите какви пролетни цветя да засадите в градината си, за да освежите вида и след дългата зима. Събрали сме няколко от тях, за да ви дадем свежи идеи за красива градина. Разбира се, повечето пролетни цветя изискват луковиците им да бъдат засети преди началото на сезона. Ако се колебаете за начина на отглеждане на някое цвете, консултирайте се с продавачката в магазина или с човек, който вече го има. Ето ги и нашите снимки на пролетни цветя за градината.

Цветя в градината – източник на настроение и красота

пролетни цветя

Когато зимният сняг се разтопи, можете да бъдете сигурни, че Самакитката ще разцъфти всеки момент. Времето, в което живее е кратко, но е истински експонат в гориста градина. Обича добре овлажнена почва.

пролетни цветя

Сангинарията е тревисто многогодишно растение. Появява се през март и живее до края на пролетта. Подходящо е за сенчеста или горска градина. Наслаждава се на влажна, добре дренирана почва.

пролетни цветя

Пролетта е времето за шоуто на нарцисите. Те са ярки развеселяващи пролетни цветя с разнообразни размери. Слънчевите места са му любими както и добре дренираната почва.

пролетни цветя

Минзухарите оповестяват края на зимата със своите цветове в прекрасно розово, лилаво, жълто, или бяло. Харесва напълно слънчеви зони и добре овлажнена почва.

пролетни цветя

Гроздовидният Зюмбюл разтваря своите цветове, подобни на грозде през пролетта. Обича слънчеви зони, но и частично сенчести, в съчетание с добре дренирана почва.

пролетни цветя

Лилавият ирис успява да зарадва окото и душата със своите пастелни цветове. Вирее чудесно в напълно слънчева зона и добре овлажнена почва.

пролетни цветя

Жълтият трилиум е истинско пролетно цвете. Живее до края на юни, когато листата му изсъхват. Сенчестолюбиво е и обича влажна, добре дренирана почва.

пролетни цветя

Кукурякът е нежно цвете, което има учудваща издръжливост. Дори е способно да търпи леки слани в по-топъл климат, което го прави едно от най-добрите пролетни цветя. Обича влажна, добре дренирана почва.

пролетни цветя

Няма по-сладко и приятно пролетно ухание от цъфтежа на люляка. Той е едно от най-предпочитаните цветя за засаждане през пролетта. Обичаме го във всичките му форми, цветове и размери – от храсти до дървета. Около празника на жената магазините са обсипани с него и няма как да останем равнодушни пред аромата му. Харесва изцяло слънчево място и добре дренирана почва.

пролетни цветя

Лятната снежинка има увиснали А-образни цветове. Обича пълно слънце и добре овлажнена почва.

пролетни цветя

Цветна теменужка. По принцип харесват по-хладното време. Годишно цвете е и е едно от най-подходящите цветя за засаждане в ранната пролет. Изберете ги в различни цветове и ги ставете до прозорец. Ще допринесат доста настроение. Обичат слънчеви зони, но и частично сенчести, в съчетание с добре дренирана почва.

пролетни цветя

Пушкинията има високи зелени стъбла и изненадващо нежни цветчета. Обича слънчеви места или частично сенчести. Добре дренираната почва е важна част от отглеждането му.

пролетни цветя

Розовите азалии ни напомнят за прехода между пролетта и лятото. В края на пролетта определено ще отклоняват вниманието ви докато минавате по градинската пътека. Наслаждават се на частична сянка и добре дренирана почва.

пролетни цветя

Цветните, цъфтящи дървета са истинска радост за окото. Това е редбуд дърво, което поставя началото на розовия март месец. Харесва слънчеви места с частична сянка, както и влажна добре дренирана почва.

пролетни цветя

Ароматна и празнична – това е сасанката. Вирее добре в пролетни, леко сенчести градини. Освен това, през есента, когато се захлади ще цъфне отново. Харесва слънчеви места с частична сянка, както и влажна добре дренирана почва.

пролетни цветя

Скалната роза ще накара любителите и да я чакат до края на пролетта, за да цъфне. Но красотата, която ще разкрие си струва чакането. Харесва пълно слънце и добре дренирана почва.

пролетни цветя

Снежинката има много деликатни цветчета. Лесни са за отглеждане и когато разцъфтят разпространяват доста опияняващ аромат. Харесват изцяло слънчеви места и добре дренирана почва.

пролетни цветя

Лалето е създадено, за да раздава бодрост и красота е едно от най-красивите пролетни цветя. Наслаждава се на слънце и добре дренирана почва.

източник: www.bhg.com