Градина

Идейки за градината

ideiki za gradinata

ideiki za gradinata

Интересни идейки за градината, от които може да се възползвате по всяко време.

Когато става дума за градината, всички любители на откритите пространства като двор и градина винаги са в търсене на свежи нови начини за ъпгрейдване на екстериора. Попаднахме на тези страхотни идейки за градината, които наистина биха могли да променят играта и да я превърнат във впечатляваща за посетителите и приятна за отдих на семейството. Те могат да издигнат всички пейзажи в градината на едно по-високо ниво, като всяка от тях е базирана на различна концепция.

Идейки за градината

ideiki za gradinata

Фокусирайте се върху един конкретен цвят за цялата градина, ако искате да запазите атмосферата в нея изчистена и семпла. Вместо с декоративни дървета и храсти, направете озеленяване на градината със зелени и естествени тревисти растения и забравете за множеството цветове чрез засаждане на разноцветни градински цветя. Ако искате да създадете отделна фокусна точка с интересни декорации за градината, може да добавитескулптури.

ideiki za gradinata

Има много начини за добавяне на цвят като идейки за градината, а защо не опитате нещо по-малко конвенционално за промяна и не украсите мястото с красиви пеперуди.  Това определено би било хубаво като очарователни идеи за градина – да има един куп истински пеперуди около вашите дом и градина, но би било прекалено сложно да се получи на практика. Е, какво ще кажете за някои изкуствени видове пеперуди като орнаменти, които можете да прикрепите към листата и стъблата на вашите декоративни растения?

ideiki za gradinata

Друг начин за внасяне на цвят в каменистите места е следващата от тези идейки за градината, която включва пъстри цветя за градината. Когато засаждате различни видове цветя за градина мислете какви цветове предпочитате да виждате около себе си, а след това потърсете такива, които могат да ви предоставят желаните цвят или аромат. Обмислете също така тази идея за градината – да създадете интересни комбинации като посадите красиви цветя в различни форми, размери и шарки.

ideiki za gradinata

Цветовата палитра във всички градини трябва да бъде подбрана според обстановката и настроението, което градинарите се опитват да създадат в тях. Разбира се, важен е и сезонът, през който могат да се наслаждават на цялото им великолепие. Например, можете да посрещнете пролетта с някои цветя в наситени и ярки цветове и да изберете някои приглушени есенни цветя в по-релаксиращи тонове за градината през този сезон.

ideiki za gradinata

Едно романтично кътче не звучи ли като една от най-добрите идейки за градината? Пищната и красива градина е идеалното място за обособяване на един малък кът за сядане. Всичко, което ви трябва, са удобни градински мебели. Околният красив пейзаж ще направи това пространство доста романтично, а ако доразвиете идеята и добавите например някои приказни светлини по дърветата или комфортно кресло за двама, ви очакват много дълги летни вечери там.

ideiki za gradinata

Най-ефектните идейки за градината са в необичайните дизайни на откритото пространство. Има много къщи и градини, които фокусират върху драматични и изключителни визуални ефекти. Ако обичате да добавите „уау“- фактор към вашите проекти, може би ще се интересувате от нещо подобно. Тези спираловидни неща определено са привличащи погледа и те със сигурност ще направят всяка градина да се откроява от останалите.

ideiki za gradinata

Други идейки за градината, които могат да добавят „уау“-фактор в нея са водните елементи и скалните образувания. Те могат да бъдат или фокусна точка на вашата градина, или допълнения с цел да се завърши външния вид и да се създаде определен вид или атмосфера.

ideiki za gradinata

Този архитектурен дизайн на градина вдъхновява да се съсредоточите повече върху естествените и органичните материали. Тук те са основен важен елемент в този конкретен проект и това дава на градината много приятен и удобен външен вид и усещане. Използвайте материали като скали, камъчета, дърво и, разбира се, добавете трева и растения към тях.

ideiki za gradinata

Има много комбинации от материали, които могат да се използват за идейки за градината, и ето няколко предложения. Комбинацията от бетон и чакъл е доста често срещана и може да се използва за създаване на някои наистина интересни ландшафтни проекти. Модерните и съвременни дворове и градини, често използват тези материали. Тревата е третия елемент, който завършва външния вид.

ideiki za gradinata

Плочите са друг вариант за декорации за градина и има много различни начини, по които можете да ги използвате. Плочите в дворовете са наистина очарователни и в градината можете да създадете много красива пътека между дърветата и цветните лехи с тях. Органичните форми на стъпка за камъни изглеждат прекрасно и са пълни с характер.

ideiki za gradinata

Дървените мебели за сядане са поредната от интересните и достъпни идейки за градината. Дървото е един от най-честите и разнообразни материали, от които можете да използвате. Дървените мебели от масив са едно от първите неща, което идва на ум. Така че помисли за изграждането на  пейка по поръчка или седалки от дърво и ги направете част от пейзажа. Комбинацията от сандъче за цветя към пейката е друг вариант.

ideiki za gradinata

Други идейки за градината включват фламинго, жерави и други подобни птици като популярна напоследък декорация за градина. Става дума за орнаменти и украси, аранжирани по забележителен начин, а не истински птици и животни. Това е възможност за направи си сам градината в отворен птичарник.

ideiki za gradinata

Въпреки че не са най-често срещаният тип, металните саксии за цветя започват да печелят популярност благодарение на своите уникална външност и необичаен дизайн. Ръждясалото покритие на финала е голяма част от техния чар. Този вид метални саксии може да изглежда много очарователно на много места, включително в селски, традиционен и дори модерен тип градини.

ideiki za gradinata

Изкуството с връв обикновено е нещо, което очакваме да видим вътре в къщата, а не в градината. Но защо да се ограничавате до декоративни пана, когато можете да използвате тази техника, за да превърнете вашата градина в едно изключително и вълшебно място? Това може да има декоративна роля, но може да бъде и много практично, когато помага да се запазят растенията или зеленчуците от земята и да ги води, така че те да могат да растат здрави и красиви.

ideiki za gradinata

Както вече споменахме, водните съоръжения могат да бъдат много ефектни идейки за градината. В зависимост от местоположението и предпочитанията си, можете да изберете нещо малко и просто като фонтан или нещо по-голямо, като езерце. Изкуственото езеро отваря нови   възможности за дизайн, защото можете да ги украсявате с мостове, пешеходни алеи,  водни обитатели, скулптури и много други неща.

ideiki za gradinata

Когато търсите идейки за градината, вместо да обмисляте орнаменти и изкуствена декорация, защо не използвате нещата, които природата ви предлага? Това включва неща като камъни и заоблени каменни блокове. Използвайте ги като украса или ги превърнете в места за сядане и маси.

ideiki za gradinata

Можете да използвате естествените камъни, за да изградите най-различни неща, като фонтан или огнище за градината, например. Можете да използвате по-малките камъни, за да създадете своеобразни пътеки в своята градина или да отбележите някои интересни функции.

ideiki za gradinata

Някой от тези идейки за градината могат да бъдат доста скъпи за осъществяване, но има начини да спестят пари и да се щади околната среда в същото време. Става дума за рециклиране. Така че проверете си местата за съхранение на стари вещи и гаража и извадете някакъв стар дървен материал и мебели, които се намират там, и им дайте нова цел за съществуване.

ideiki za gradinata

Не всички идейки за градината включват хоризонталните пространства. Вертикалните градини стават все по-популярни, особено когато има много свободно място, подходящо за тях. Ако искате да превърнете една от стените си в невероятна изложба на цветове или растения, с която да се хвалите, помислете да окачите цветя в саксии и кошници. Оградата може да се използва почти по същия начин.

източник:homedit.com