идеи за градината

Идеи за градината – как да я преобразим за пролетта? С настъпването на дългоочакваната пролет все повече се замисляме как да преобразим това райско кътче наречено градина. Имате две възможности – да направите това сами или да използвате професионалните услуги на градинар. Повечето хора предпочитат да направят това сами, защото им е хоби и удоволствие да се занимават с цветя. Хубавото е, че каквато и идея да имате ще намерите всичко нужно в големите търговски вериги. Отпуснете се сред любимите си цветя и ще се изненадате какво произведение на изкуството можете да създадете. По-долу ще ви покажем няколко идеи за градината за пролетта.

Идеи за градината с пролетно настроение

идеи за градината

Можете да си направите кокетна пътечка от къщата до двора, за да свържете дома с природата. Започнете освежаването на градината си с изкореняването на плевелите и вредните растения, които са саморасли. Можете да си помогнете с препарати. Купете си свежа обогатена с витамини и минерали пръст и я посипете. Така доста ще съживите растенията и цветята си. След дългия и студен период на зимата определено имат нужда от това. Можете да изнесете и цветята в саксии на двора на свеж въздух. За много от нас дворът е свещеното място, в което забравяме за грижите си и се чувстваме комфортно. С нашите пролетни идеи за градина ще превърнете своята в красива картина от багри и форми.

Тайната за успешно отгледаните цветя в градината

идеи за градината

Дори и да не сте професионалист в отглеждането на цветята се досещате, че това понякога може да е много трудно занимание, защото градинските цветя са постоянно изложени на влиянията на външната среда. Аранжирайки градината си е добре да групирате цветята си според техните нужди. Едни обичат по-суха почва, други повече влага. Сухолюбивите растения няма да се чувстват добре ако са до тези обичащи влага, защото ще ги „удавите“ напоявайки другите. Можем да ги разделим и на такива, които цъфтят през различни периоди. Групирайте ги така, че почти по всяко време да имате цветове и багри, които да радват окото.  Природните създания са ниски и високи. Градината ви ще изглежда по-естетически оформена ако по средата сложите високите цветя, а около тях ниските, така че да се степенуват. Ако спазите тези простички идеи за градината, ще се радвате на красиво и комфортно място дълго време.

Идея за пролетна градина с много лалета и високи дървета.

идеи за градината

идеи за градината

Обособени форми от цветя пред дома ни – раздвижена идея за градината.

идеи за градината

Внесете малко кънтри стил с тази идея за градина.

идеи за градината

Изключително пъстра градина аранжирана около стълби. Съчетани са малки и големи, цъфтящи и нецъфтящи растения.

идеи за градината

Да включим и камъните в идеите за градината.

идеи за градината

идеи за градината

идеи за градината

идеи за градината

идеи за градината

идеи за градината