модерна градина

Всяка градина може да бъде променена до неузнаваемост и да се превърне в модерна градина с дизайнерски мотиви, стига да знаем какво й липсва и кое е излишно. Изчистен дизайн може да бъде постигнат с внимателно подбрани растения и структурирани аксесоари, които имат достатъчно място около себе си, за да бъдат забелязани.

Модерна градина с характерните приемственост и уют

модерна градина

Съвременната модерна градина е характерна с повторение на растения и дизайнерски мотиви за приемственост и уют. Идеята е да се създадат кътове, които да не са натрапчива гледка и да не пречат на красивия изглед, който се разкрива пред градината (ако например градината е в къща на първа линия на морето). В съвременните модерни градини често са разположени растения в непрекъсната линия или такива с доста място около тях, за да могат да бъдат разглеждани като самостоятелни, придавайки повече индивидуалност на пространството.

Растения, аксесоари и акценти във всяка модерна градина

модерна градина

Преобладаващите растения в модерните градини са по-малко цветни. Актуални и характерни за този стил външни кътове са такива, които имат своя собствена стойност и са визуално интересни. Определено ще бъде забелязано присъствието на растения със странни листа или палми, например. Декоративните треви създават усещане за архитектурно оформление.

модерна градина

Ъгловите места в съвременните модерни градини могат да се сработват много добре с пейзажа, ако са оформени с кръгли тревисти насаждения. Ако растението е малко, може да бъде отделено от останалите, за да образува самостоятелен архитектурен елемент. Използваните материали често са естествени – камъни и чакъл. Цветни или натурално оцветени камъни са идеален начин да се покрие незасадената площ. Можете да ги съчетаете по свой творчески начин със стъкло, дърво или плочки, които да отразяват светлината.

модерна градина

Водните съоръжения са част от всяка модерна градина. Независимо дали материалите са естествени или не, формите образуващи водни източници запазват своето влияние. Може да пробвате да си направите тънка водна ивица, заобиколена с интересни растения или дялъни камъни. Железни предмети или такива от неръждаема и поцинкована стомана, както и керамика в приглушени тонове, могат да се използват за направата на фонтани.

модерна градина

Модерните мебели, разбира се, са един от начините да поставите акцент в съвременната модерна градина. Разнообразието от материали е голямо, включително дърво, метал, стъкло или естествен камък, могат да бъдат много семпли или луксозни (в зависимост от предпочитанията ви) в градината. Абстрактни скулптури в свободна форма често се използват като инструмент за образуване на фокусна точка в градината. Саксиите следват основният геометричен дизайн. Весело и приятно сътворяване на вдъхновяваща и красива градина ви пожелаваме.

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина

модерна градина