зимна градина

Зимна градина – цветно райско кътче в студените месеци. Нали знаете, какво казват за хората, които живеят в стъклени къщи? Мдаа, освен че не трябва да хвърлят камъни, те трябва да осъзнаят, че са големи късметлии. Дали на лов за консервативен дизайн и идеи или просто желаейки да се взирате с копнеж по техния декор, вдъхновете се от тези стилни конструкции за зимна градина. Постройката с големи врати, изящна линия на покрива и приветливо меко осветление няма как да остане незабелязана. Високите розови храсти, които украсяват входа примамливо насочват всички на вътре, където се крият от студа още много красиви растения.

Идеи за зимна градина

зимна градина

Така наречената зимна градина или оранжерия, в която цветята ви да прекарат студените месеци, без опасност да измръзнат е чудесно решение. Ако имате възможност да изградите такава постройка, ще можете да се наслаждавате на приятна и спокойна атмосфера сред зеленината на растенията си, докато пиете чая си там. Стъклената облицовка на помещението позволява всеки слънчев лъч да влезе вътре и да зарадва красивите ви цветя, които имат нужда от достатъчно светлина, за да растат и цъфтят целогодишно.

зимна градина

Вътрешният интериор на зимната градина заслужава също толкова внимание, колкото и външната фасада на конструкцията. Ето например, интересен микс от рисувани тухли, шарени плочки на пода и френски мебели могат да създадат практичен и подканящ вид на помещението.

Топлина и уют в зимната градина

зимна градина

Собствениците на тази Викторианска къща са декорирали стаята с класически пропорции в ясна и семпла облицовка, за да създадат перфектното място за сядане, в което да изложат колекцията си от модерен дизайн. Архитектът е променил съществуващата оранжерия, като е създал по-изящна линия на покрива и е прибавил бронзови детайли на вратите, които се отварят към градината.

зимна градина

Топлият и подканящ интериор на тази зимна градина представлява внимателно създаден микс от винтидж и ръчно изработени мебели, които създават усещане за уют. Платното на тавана пази от директното нахлуване на слънчеви лъчи и приглушава светлината, а изобилието от зелени растения в интериора създават свежест в интериора.

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина

зимна градина