Градина

Идеи за малка градина – райско кътче на земята

idei malka gradina s peika i besedka

Имате малка градина и искате да оптимизирате мястото, като го превърнете в радваща окото гледка? По този случай сме готови да ви представим няколко идеи за малка градина.

Идеи за малка градина – как да я превърнем в райско кътче на земята?

idei malka gradina kat za hranene

Задният двор може да бъде превърнат в страхотно място за отдих, но с малкото светлина, която е недостатъчна понякога, може да бъде много задушаващо пространство. В такъв случай е добре да вдъхнете настроение и живот на градината си с няколко цветни аксесоара и принадлежности – саксии, възглавници, покривки и други.

Идеи за малка градина със саксии препълнени с цветя и ароматни билки

idei malka gradina cvetq i bilki

Насладете се на своето собствено кътче от рая като украсите вашата малка градина със саксии с билки или мушкато. С тази идея ще преобразите си задния двор, аранжирайки ги около мястото ви за отдих.

malka gradina idei sredizemnomorski stil

Ако гледката пред градината ви е непривлекателна мислим, че тази идея ще ви реши проблема.  С кутия боя и евтини френски врати ще придобие съвсем друга визия. В случая на снимката собствениците дори са внесли доза средиземноморски стил с тази плетеница от метални елементи над градината.

Идеи за малка градина с красотата на различните сезони

malka gradina idei razlichni sezoni

С тази идея за малка градина ще ви накараме да се замислите за красотата и през различните сезони. Не позволявайте да избледнее през есента и зимата. Когато подбирате цветята си и начина им на аранжиране се съобразете кое цвете кога цъфти. Вечно зелените храсти и растения са идеален начин да добавите нотка настроение през всички сезони.

Идея за малка градина, когато искате да прикриете нещо

idei malka gradina darven paravan

Ако пространството в двора ви е ограничено и ви се налага да съхранявате кофата си за отпадъци в него, не се безпокойте. И за това имаме решение, понеже няма по-неприятна гледка към нечии двор от това да видиш кофи за боклук. Можете да я скриете с няколко дървени плоскости сковани като параван. Около тях  прибавете няколко саксии с цветя или засадете пълзящи нагоре цветя. С тази идея за малка градина никой няма да узнае тайната ви.

idei malka gradina darvena masa i stolove

Целта в този двор е освобождаване на повече пространство от саксии, което да обсипете с чакъл или малки речни камъчета. По този начин, ще намалите усилията, които трябва да полагате за окосяване и можете да сложите 6 или 8 местна маса, на която да се наслаждавате на времето на вън.

Идея за малка градина с воден кът

malka gradina idei voden kat

Идея за малка градина в двор на къща с много растителност

idei gradina malka dvor kashta s mnogo rastitelnost

Идеи за малка градина – разделете цъфтящите цветя от райграса с камъчета

idei malka gradina aleq s kamacheta i cvetia

Малка градина – идея с каменна пътечка

malka gradina idei patechka mejdu cvetqta

Идея за малка градина с дървени столове

idei za malka gradina s drebni kamacheta i darveni stolove i masa

Малка градина с пълзящи растения

idea gradina malka rastenia palziashti

Малка градина с красиви мебели

malka gradina idei metalni gradinski mebeli

снимки от: www.bhg.com