тревисти растения които съсипват градината

7 красиви тревисти растения, на които често се радваме, докато те съсипват градината ни. Агресивните бръшляни, инвазивните плевели или цъфтящиувивни растения – тези красиви градински тревисти растения може да изглеждат прекрасно, но когато става въпрос за вашия двор или цветната ви градина, естетическата привлекателност на външното пространство не може да бъде за сметка на щетите. Ето защо е добре да сте на ясно с всички замаскирани плевели, които очарователно съсипват всички градински цветя в близост до тях.

7 красиви тревисти растения, които съсипват градината

тревисти растения които съсипват градината

Дървовидна ружа.

Този храст е самата дефиниция на инвазивно растение. Цветовете се превръщат в малки плодове със семенници, които се разпространяват чрез вятъра. Има продължителен, късен и ефектен цъфтеж. Сади се единично или групово. Поради непретенциозността, сухоустойчивостта и устойчивостта си в условията на градското замърсяване, минимално напояване и бедна почва, успешно се сади в алеи, край магистрали и промишлени терени.

тревисти растения

Бръшлян.

Той със сигурност изглежда романтично, когато покрие стените на стари и изоставени сгради, но онова, което вероятно не се вижда е разкъсващата му способност. Бръшлянът може да досъсипе с покритието си тези полу-срутени структури. Той може да увреди почти всеки вид външна облицовка – включително дървесина, екстериорна боя и циментова замазка.

тревисти растения

Незабравка.

Тези дребни красиви цветя са склонни да пренаселват другите тревисти растения и цветя за градината, които биха могли да бъдат добре, когато са в пълен разцвет, но лилавите и сините им цветове са мимолетни и веднага след като прецъфтят, те се превръщат в черни и оставят голи петна в пейзажа.

тревисти растения

Пахисандра.

Този брашнян килим изглежда буен и като зелена алтернатива на трева, той също така привлича насекоми, които изсмукват живота на бръшляна, обикновено убивайки го и оставяйки празни места в земната покривка.

тревисти растения

Жълт хибискус.

Въпреки че изглежда като светло, тропическо красиво цвете  (и е националното цвете на Хавай!), той не е сред желаните тревисти растения за цветните градини. Жълтите хибискуси се нуждаят от повече вода, отколкото повечето градински растения. Без постоянно поливане и поддържане те просто могат да  изсмучат влагата от почвата във всеки двор и градина.

тревисти растения

Тромпетна лоза.

Бъдете внимателни с тази алтернатива на традиционния зелен бръшлян с оранжеви цветчета, защото е много агресивна. Тя може да причини щети върху дървените покрития и се разпространява доста надалеч от мястото, на което е посадена.

тревисти растения

Поветица.

Известна още като грамофонче, тя изглежда като вид цветно тревисто растение – плевел и е много упорита. Твърдата й коренова система прави почти невъзможно пълното й отстраняване и понякога изисква прилагането на няколко опита, преди да се отстрани успешно.

източник:goodhousekeeping.com