Градина

Двор и градина – 30 впечатляващи идеи

idei za dvor i gradina

Къща с двор и градина, в която да прекарваме прохладните вечери и утрини с желана напитка… място, където децата да играят на воля…място, където да отглеждаме красиви цветя или да имаме зеленчукова градина, от която да извадим собствена продукция. Звучи прекрасно, нали? Ако ви престои да се нанесете в нова къща с двор или просто искате да реновирате стария такъв, то силно се надяваме тези идеи за градината и двора да ви бъдат полезни. Няма как да не отбележим факта, че дворното пространство изисква голяма поддържка и време. Но поглеждайки го от друг ъгъл, това може да бъде чудесен метод за елиминиране на стреса, натрупан от работното място и атмосфера. Ако работата ви е свързана с психическа натовареност, то физическите усилия в градината ще ви помогнат да освободите съзнанието си. Както споменахме, отглеждането на собствени зеленчуци или просто цветя и растения със сигурност ще ви донесе доста радост и удовлетворение. Тук сме се фокусирали върху разпределението на двора и градината и как точно можете да отделите различните кътове. Ето какво имаме предвид:

Идеи за двор и градина

idei za dvor i gradina s basein i pergola

Място за хранене – най-главната точка в разпределението. Определете къде точно да създаде този кът. Може да бъде под навес точно до къщата, до басейна, ако имате такъв или под солидна сянка на някой голям орех. Осигуряването на слънцезащита е много важна, тъй като жегата през последните години става непоносима още рано сутрин и може да попречи и на насладата от кафето, да не говорим за обяда през уикенда. Можете да изберете навес, тента или защо не пергола. Всичко зависи от избраното място и разбира се, бюджет.

idei za dvor i gradina s barbekiu i lqtna kuhnq

Място за готвене – като заговорихме за похапване, то една лятна кухня би била много полезна, избягвайки постоянното влизане навътре-навън за приготвянето на храната, слагането на масата, отсервирането и т.н.

idei za dvor i gradina

Място за отдих – поставянето на външни мебели като диван, фотьойли, столове, масички за кафе са неразривна част от двора и градината. Изберете ги внимателно, изхождайки най-вече от качеството и вида на материала, а не толкова от дизайна. Слънцето е безпощадно и може да увреди мебелите дори за един сезон, ако са от некачествени материали. За повече комфорт добавете и голям чадър, а защо не и външно осветление.

dvor i gradina s golqm i detski basein

Място за прохлада и охлаждане – ако имате възможност да направите басейн в двора, то със сигурност ще можете да се порадвате и на слънчевите лъчи в почивните дни. Отделете и място за детски басейн, където малучуганите ви ще се радват и играят във водата. А за вас подсигурете удобни шезлонги.

Разгледайте и останалите идеи за двора и градината, които подбрахме, в които можете да се вдъхновите за външно място за огън, камина, водни съоръжения, добавяне на джакузи и т.н.

idei za dvora i gradinata s lqtna kuhnq i bar s durvena pergola

idei za dvora i gradinata s durvena pergola i mqsto za hranene

idei za dvor i gradina s tenta

idei za dvora i gradinata

idei za dvor i gradina s vodno suorujenie i vunshno osvetlenie

idei za dvor i gradina s djakuzi

idei za dvor i gradina

idei za dvora

idei za dvor i gradina s alpineum

idei za dvor i gradina

idei za dvor i gradina - lqtna kuhnq

idei za dvor i gradina s basein shezlongi i lqtna kamina

idei za dvor i gradina

idei za dvor i gradina s djakuzi i pergola basein

idei za dvor i gradina s basein

idei za dvora i gradinata s basein

idei za dvor i gradina s basein i pergola

idei za dvor i gradina

idei za dvor i gradina s ozelenqvane

idei za dvora i gradinata

idei za dvor i gradina

idei za dvor i gradina s lqtna kuhnq

idei za dvor i gradina

idei za dvor i gradina

idei za dvor i gradina s berbekiu

idei za dvor i gradina

 

Photo credit: Zillow.com