цветя за градина

Романтичните цветя за градина, а именно тези в розово и лилаво плюс маргаритките, които са много нежни, са задължителни за да се сдобиете с градина като от приказките. Хортензията е първото, върху което ще се спрем. Това е един от най-красивите храсти с разновидност от цветове. Частично слънце и влажна, добре дренирана почва са идеални за нея.

Направете си двор като от приказка с няколко цветя за градина

цветя за градина

Напръстникът е гористо двугодишно цвете за градина. Цветовете му са във формата на камбанка обагрени в светли и тъмни петна върху розов фон. Обичат частично слънце и влажна почва.

Романтични цветя за градина

цветя за градина

Здравецът се среща в изобилие от видове и е идеален за градина и двор. Лилавите цветове, които се показват в началото на лятото са способни да украсят всяко дворно място. Харесва да бъде изложен изцяло на слънце или на частична сянка с добре дренирана почва.

цветя за градина

Самакитката е двугодишно цвете за градина, което произвежда красиви клъстери от уханни цъфтежи в началото на лятото. Привлекателни са за Колибри и пеперуди.

цветя за градина

Bellflower е името на това многогодишно, издръжливо градинско цвете. То разцъфтява в бели или сини цветове в началото и средата на лятото. Подобно на повечето градински растения е лесно за изрязване. Харесва да бъде изложено изцяло на слънце или на частична сянка с добре дренирана почва.

цветя за градина

Columbine са лесни за отглеждане красиви цветя. Цъфтят през пролетта и началото на лятото. Колоритните им цветчета са харесвани от Колибри и градинари. Виреят добре на частична сянка и добре дренирана почва.

цветя за градина

През пролетта и началото на лятото Coral Bells произвеждат букети от розови, червени или бели цветчета. Виреят добре на частична сянка и добре дренирана почва.

цветя за градина

Тези величествени кулообразни цветове са дело на Делфиниумът. Най-често са в нюанси на лилавото, синьото, розовото и бялото. За съжаление по-високи цветове трябва да се предпазват от вятъра, но красотата им си струва усилията. Пълно слънце или частична сянка комбинирана с дренирана почва са добре дошли при отглеждането им.

цветя за градина

Цветето Ирис прави зашеметяващо красиви цветове в нежни нюанси. Как да не ви дойде романтично настроение? Обичат пълно слънце и добре дренирана почва.

цветя за градина

Запълнете дворните си градини с нежните Карамфили, които радват окото в своите розови, лилави и бели цветове. Изложете ги на слънце и им осигурявайте добре дренирана почва.

цветя за градина

Лавандулата е неизменна част от всяка романтична и ароматна градина. Почти няма жена, която да може да устои на аромата и. Със своите нюанси във виолетово и бяло, тя има чудесно приложение в ароматерапията и парфюмите. Обича пълно слънце и добре дренирана почва.

цветя за градина

Романтичните маргаритки са символ на опростената красота, която изглежда добре във всяка градина. Техните ярки бели цъфти с слънчево жълто центрове са идеални за легла и граници, както и вази. Частична сянка до пълно слънце са подходящи съчетани с добре дренирана почва.

цветя за градина

Старомодно, но красиво годишно градинско цвете е лилавото Мушкато. Показва красивите си разнообразни цветове в края на пролетта. Частична сянка до пълно слънце са подходящи съчетани с добре дренирана почва.

цветя за градина

Божурът със своите величествени цветове в наситено червено и тъмно розово е сред подходящите цветя за градина като от романтична приказка. Вирее добре с пълно слънце и добре дренирана почва.

цветя за градина

Ружата (или Грамофончето) е сред най-високите трайни насаждения. Достига до 8 метра височина. Цветовете им са в най-различни нюанси. Обичат слънце и влажна почва.