Обзавеждане и Дизайн

5 важни неща за нашия първи дом

dom eksterior dizain obzavejdane saveti kashta dvor gradina

Закупуването на жилище в повечето случаи се случва само веднъж в живота и за да направите най-подходящия избор, ще ви дадем няколко съвета с „5 важни неща за нашия първи дом„. Такава стъпка е от съществено значение и всички предпочитаме да няма грешки и да направим най-добрия си избор.

5 съвета преди закупуване на нашия първи дом

dom interior dizain saveti idei obzavejdane hol divan sinio zeleno oranjevo

Направили сме списък с 5-те най-важни неща свързани с пазара на жилища и нашия първи дом. Имайте ги в предвид избирайки дома на мечтите си. Бъдете готови да приемете предизвикателството.

Как да изберем най-подходящия първи дом

dom interioren dizain saveti obzavejdane apartament loft idei divan bqlo bejovo

1. Важно е да наемем професионален брокер на недвижими имоти, избирайки нашия първи дом. Много хора решават да ги пропуснат, за да спестят разходите, но препоръчваме да не го правите, когато избирате първото си жилище. Те имат поглед върху това, което се търси и предлага на пазара. И не само. Обикновено знаят кога цените има вероятност да се вдигнат и кога да паднат. В този ред на мисли ще ви посъветват да закупите сега или да изчакате. Професионалистът ще ви помогне и в оформление на документацията по покупко-продажбата на имота.

dom obzavejdane kashta eksterior dizain sivo kamak tuhli dvor

2. Погледнете реалистично на бюджета, с който разполагате. Това дори е първото нещо, което трябва да направите. Обмислете внимателно колко от тази сума сте готови да дадете за самия имот и колко за евентуален ремонт примерно. Помислете и за сумата за обзавеждане.

dom kuhnq interioren dizain obzavejdane bql obejovo masa

3. Направете си списък с приоритети свързани с новия дом. Подредете ги по важност със „семейния съвет“. Без да сте наясно кое желание по-важно и кое може да почака, добрата сделка е трудно постижима. Избегнете безцелното лутане и губене на време като решите например имате ли нужда от басейн, трябва ли двора ви да е голям, повече време в кухнята ли ще прекарвате или сте готови да я жертвате в името на големия хол, където да каните приятели.

interioren dizain obzavejdane apartament dom divan bqlo garderob parket

4. Изберете внимателно локацията на новия си дом. Тя е от ключово значение. Няма да е функционално да изберете апартамент на 15 км от работата си или от училището на децата си. Преценете как стои въпроса с градския транспорт (ако ползвате такъв). Грешно избраното местоположение може да ви накара да похарчите доста повече от предвиденото за месеца, ако парите за транспорт са много.

interioren dizain trapezariq kuhnq obzavejdane

5. Не бързайте да направите наведнъж всички ремонтни дейности. Фокусирайте се върху най-важните, които са свързани с нанасянето. Останалите оставете да отлежат в главата ви. Понякога, когато заживеем в дадено жилище и когато свикнем с новата обстановка, ни идват наистина чудесни идеи. Първосигналните, за които сте се сетили, може би ще отпаднат и ще ги заместите с много по-красиви, иновативни и функционални идеи.

eksterioren dizain kashta obzavejdane veranda darvo dvor kamak stena

Бяла къща с екстериорен дизайн от дърво и камък с двор

kashta eksterioren dizain obzavejdane saveti fasada kamak dvor

Едно етажна къща с бял и дървен екестериорен дизайн и камена пътека с красив двор

idei eksterioren dizain obzavejdane kashta saveti dvor bqlo darvo pateka kamak

Модерен интериорен дизайн на трапезария обзаведен с футуристични елементи

interioren dizain trapezariq obzavejdane apartament kashta divan kafqvo masa kuhnq

Елегантно обзаведена баня в бяло с акценти в червено

banq interioren dizain dom obzavejdane vana bqlo cherveno akcenti

Inline
Inline