Обзавеждане и Дизайн

Идеи за декориране и обзавеждане на хола

obzavejdane na hola

obzavejdane na hola

Практични идеи за декориране и обзавеждане на хола, подходящи за малки и големи помещения. Когато става дума за обзавеждане на хол, обикновено решенията се свеждат до удобството и практичността на стаята, в която се прекарва най-голямата част от свободното време, където се посрещат гости и се споделят семейни занимания. Това прави декорирането на помещението с умисъл за дизайн на лично и стилно светилище практически необходимо. Независимо дали ви предстои нанасяне в нов дом или търсите вдъхновения за холно обзавеждане, с които да освежите обстановката, имайте в предвид, че избирането на правилния диван за хол е важен приоритет. Ето и останалите съвети на специалистите по интериорен дизайн, който ще ви помогнат, ако се колебаете от къде да започнете създаването на един хол, в който всички ще се чувстват спокойно и комфортно по всяко време на деня.

Идеи за декориране и обзавеждане на хола

obzavejdane na hola

Човешкият мозък е естествено привлечен от симетрията, така че идеята за постигане на естетически приятен за обитаване дом има своя смисъл. Инвестирането в двойки предмети за декориране и обзавеждане на хола, като например лампи и декоративни възглавници, може да спомогне за създаването на перфектния координиран вид.

Ре-декорирането на хола не винаги трябва да бъде свързано с много средства и усилия. Един бърз и лесен начин да се освежи обстановката в помещението е чрез поставяне на различни комбинации от предмети върху масичката. Ваза със свежи цветя, нови книги, свещник и шик поднос върху нея, подменяни периодично, могат да бъдат всичко, от което се нуждаете.

obzavejdane na hola

Изберете впечатляваща масичка за кафе.

Когато искате да внесете допълнително въздействие в хола си, обмислете каква холна маса да поставите в него. Тя обикновено заема централно място в стаята, така че, ако е изработена, например, с уникален дизайн или е боядисана в ярък цвят, ще добави хващащ окото елемент в обстановката. Ако нямате възможност за това или намирате предложението неприемливо според стила на останалото обзавеждане на хола, може да поставите интересни и подходящи за обстановката предмети върху настоящата класическа маса.

obzavejdane na hola

Помнете правилото за трите.

Когато декорирате хола си с малки предмети, не забравяйте правилото за трите броя – независимо дали става въпрос за стайни растения, за декоративни ароматни свещи, снимки в рамки или книги, три е идеалното число. Докато едно или две изглеждат незадоволително или неудобно, три оказва балансираност.

obzavejdane na hola

Не се страхувайте да смесите модерно с антично.

Ако не сте сигурни дали да заложите на модерното или на традиционното обзавеждане за хола, защо не помислите как да намерите приемлив начин да смесите стиловете. Комбинирането на предмети като антични фотьойли и съвременно изкуство в една и съща стая може да създаде изненадващо стилен, еклектичен външен вид.

obzavejdane na hola

Потърсете вдъхновение в миналото.

Важно е да се придържате към тематиката, която използвате в цялостното обзавеждане на дома си, когато обмисляте декорирането на хола. По този начин ще създадете усещане за координираност и стил в жилището. Един ретро вид може да бъде перфектната концепция за тези, които обичат миналото. За да стигнете до шикозен външен вид, обаче, не забравяйте да съчетаете винтидж акцентите с цялостна съвременна естетика.

obzavejdane na hola

Нека бъде свежо и светло.

За шик и успокояващо обзавеждане на хол е препоръчително да се използва светла и свежа цветова палитра, като за целта е необходимо само да се придържате към светлите и неутрални нюанси за диван и секция за хол, а аксесоарите да бъдат предимно от жива зеленина. Подобна комбинация създава усещане за пролет през цялата година.

obzavejdane na hola

Инвестирайте в килим.

Инвестирането на пари в шик и висококачествен килим за хола може да превърне стаята в една от най-стилно обзаведените в дома ви. Не рискувайте да поръчвате онлайн, защото трудно ще получите реална представа за текстурата и цветовете от снимките, а изберете лично и на място онова, което ще закупите.

obzavejdane na hola

Увеличете усещането за съвременност с изтънчени принтове.

Принтовете са чудесен начин  да се направи хола по-модерен. Единственият проблем при тях е този, че ярките шарки могат бързо да излязат от мода, а след това да се върнат отново след години, но  той лесно може да бъде избегнат, ако се заложи на едва доловимите принтове и дизайни. Независимо дали става дума за вашите завеси, тапицерии, възглавници, килими или одеала,  те са шикозна и дълготрайна декоративна идея.

obzavejdane na hola

Декорирайте според сезона.

Всеки хол с мебели и стени в неутрални цветове е като чисто платно, което може да се използва във ваша полза чрез избирането и подменянето на аксесоари според сезона. Например, поставете декоративни възглавнички в ярки тонове на жълто и синьо през лятото, а през есента и зимата заложете на земните тонове като оранжево и кафяво.

obzavejdane na hola

Внесете природата вътре.

Не всичко  необходимо за едно холно обзавеждане трябва да бъде закупено от магазина. Вместо да търсите обичайните рамки за снимки или вази, които да купите за стаята, защо не се огледате навън и да потърсите вдъхновение сред онова, което е сътворено от природата? Нещо толкова просто, колкото зелено цъфтящо растение или спретнато подредени  дърва за огрев може да се използва, за да се добави  прекрасен щрих във вашия хол.

obzavejdane na hola

Прибавете рустик щрихи.

Може да превърнете новия си апартамент в дом чрез добавяне на рустик елементи в хола. Дървеният материал, изложените на показ тухли или кафявата естествена кожа могат да внесат характер и комфортна атмосфера в помещението.

obzavejdane na hola

Разделете пространството по креативен начин.

Жилищата с отворен план са идеални за добавяне на повече пространство, но могат да бъдат предизвикателни за декориране. За да бъдат дефинирани отделните зони съществуват креативни методи за създаване на сектори.

obzavejdane na hola

Изберете раиран килим за да увеличите пространството.

Правилното декориране и обзавеждане на малък хол може да бъде истинско предизвикателство, но тук най-успешно може да бъде приложен трикът с използването на модерни и функционални мебели за хол, които да дадат характер и да създадат външния вид на пространството. Един раиран килим за хол, например,  може да бъде ключов елемент. Всичко, което трябва да направите, е да насочите ивиците в посоката, в която желаете стаята да се разширява за да постигнете визуално по-голяма дължина или ширина.

obzavejdane na hola

Боядисайте стените в кафяво.

Според анализите за бои на Zillow за 2017-та,  домовете боядисани в светло бежово, бледо тъмнокафяво или с цвят на овесена каша се продават с $ 1,926 повече от очакваното. Ето защо, ако търсите начин да увеличите цената на имота си преди продажбата, трябва да помислите за боядисване на хола с лек нюанс на кафяво.