Идеи за детската стая с ограничен бюджет

детската стая

17 идеи за детската стая с ограничен бюджет.

Декорирането на детската стая често излиза по-скъпо, отколкото предполагате. Независимо дали не става въпрос за цялостно обзавеждане за детска стая, а само за освежаване на боята, подмяна на старите тапети за детска стая,  на избледнелите пердета за детска стая, за подмяна на изтъркания килим за детска стая, за  внасяне на нови цветни контейнери за съхранение на вещи и детски играчки или за свежи идеи за детската стая, с която тя да стане по-светла и уютна, ние ви предлагаме забавни и почти безплатни предложения как да подсилите най-важното помещение в дома си – стаята на децата.

Тези идеи за детска стая са прости похвати и трикове, които не струват прекалено скъпо и няма да натоварят бюджета ви, но въпреки това могат да окажат сериозно стилово въздействие. От начини за спестяване на място и подходи за максимално използване на ограниченото пространство до хакове за декор за детска стая и бързи модернизации, които няма да ви разорят, а малчуганите ще обикнат – всичко това ще откриете в следващите редове. Не предприемайте краткосрочни или дългосрочни проекти за декорации за детска стая, преди да видите тези предложения.

Идеи за детската стая с ограничен бюджет

детската стая

Лична арт галерия в детската стая.

Тази детска стая за момче е персонализирана с обикновено въже, опънато върху стената, върху което има възможност да се защипват с щипки творенията в изобразителното изкуство на малкия художник. По този начин творенията му ще бъдат изложени на показ в личната му галерия и всеки ще има възможност да ги види.

детската стая

Секция за детска стая с кубести рафтове.

Стената с кубести рафтове за съхранение е чудесна идея за детска стая, в която да се изложат на показ красиви вещи, играчки или книги. Ако проектите направи си сам не ви плашат, можете сами да си изградите стена от кутии. Не забравяйте да боядисате дъната на квадратите във весели и подходящи за интериора цветове за детска стая.

детската стая

Хоризонтални ивици и рафтове за детската стая.

Наличието на семпло обзавеждане на детска стая за момче може да бъде компенсирано с някои привличащи погледа декорации. От едно бюро за детска стая, няколко елементарни рафта и дебели ивици от останали бои от предишни ремонти около тях може да се получи интересен кът за учене. Лесните идеи за детска стаи могат да бъдат толкова ефектни, нали?

детската стая

Стенни декорации за детска стая.

Има много забавни стикери за стена, които да разчупят монохромните стени в детската стая. Има стотици интересни дизайни, сред които да избирате, освен това се поставят много по-лесно от един тапет за детска стая и със сигурност веднага грабват вниманието.

детската стая

Рисувани фототапети за детска стая.

Този фототапет за детска стая е направен така, че да може да се оцветява. Той ще стимулира креативността на хлапето. Може да спестите пари от закупуването на скъпи рамки за снимки и да залепите снимките в изрисуваните на стената. Това определено ще изглежда по-оригинално и интересно.

детската стая

Розова детска стая за момиче.

Ръчно изработеният балдахин, направен от драпиран плат е лесен и евтин начин да се добави малко магия във всяка детска стая за момичета. Продължете розовата тема с очарователен полилей за детска стая в сходен нюанс.

детската стая

Патриотичен дизайн в детската стая.

Едно пъстро знаме върху една от стените ще внесе цвят в неутралната детска стая. Започвайки от него, може да се създаде цялото обзавеждане на детска стая за момче с тематични калъфки и чаршафи, подредени спретнато върху малкото легло за детска стая.

детската стая

Обзавеждане на детска стая за момиче в успокояващи тонове.

Едни цветни и евтини букви върху стената имат думата в тази бяла стая за дете. Вижте как могат да се добавят цветове в монохромния интериор  за детска стая чрез пачуърк юрган на леглото и пъстри дръжки на обикновения шкаф. Мекият килим за детска стая внася уют.

детската стая

Перде за детска стая с апликации.

Обикновените пердета за детска стая могат да бъдат трансформирани почти без пари. Опитайте да изрежете фигури от остатъци на различни тъкани и ги пришийте към долната половина на завесите – оставете краищата необработени, за да добавите интерес. Райетата, каретата и точките са много подходящи.

детската стая

Изчистена детска стая с хващащи окото аксесоари.

Семплият интериорен дизайн на детска стая може да се превърне във впечатляващ с правилните идеи. Разчупете монохромната схема с весели и цветни аксесоари, които ще внесат настроение в детските покои, без да изглежда разхвърляно.

детската стая

Място за съхранение под леглото в детската стая.

Изборът на двуетажно детско легло ще ви позволи да използвате максимално наличното пространство. Избягвайте безпорядъка чрез използването на кутии за играчките, които да можете да пъхнете скришом под долното легло.

детската стая

Повторно използване на старите рамки в детската стая.

Ако изровите прибраните стари рамки, може да им вдъхнете причина за нов живот, като ги запълните с нови снимки и интересни колажи и ги подредите на една от стените в стаята на детето.

детската стая

Персонализирани мебели за бебешка стая.

Преобразете масата за смяна на пелените или други бебешки мебели като сложите парче стар цветен тапет на гърба. Когато детето порасне, може да използва някои от тези неща за игра или за складиране на играчките си.

детската стая

Използвайте красиви кутии за съхранение в детската стая.

Добавете цвят около белите рафтове с помощта на симпатични и пъстри кутии за съхранение на вещи. Низът от малки триъгълни флагчета добавя весело усещане в една изцяло бял схема.

детската стая

Лесно подновяване на старата табла за леглото в детската стая.

Покрийте старата табла, като хвърлите отгоре й покривало за легло, за да създадете колоритно допълнение. Това ще създаде уютно усещане и ще изпълнява практична функция, когато детето иска да почете в леглото и се облегне на мекия плат.

детската стая

Евтино и цветно място за съхранение на играчките в детската стая.

До една от стените поставете нисък модул с празно пространство отдолу, който може да се използва като пейка или място за поставяне на играчки в горната плоска част. Пространството отдолу запълнете с цветни кутии и контейнери, които да побират безпорядъка в стаята.

детската стая

Изгодни сандъци за играчки в детската стая.

Инвестирайте в големи сандъци за детски играчки, които да стоят в края на леглото като компактно решение за място за съхранение. Те ще позволят на децата да изложат на показ любимите си неща отгоре върху капаците им, а това би било важно за тях, когато споделят стаята си.

източник:idealhome.co.uk