- Advertisement -
Обзавеждане и Дизайн

Идеи за стаята на всеки модерен юноша

юноша стая

Обзавеждане на стаята за модерен юноша – 14 свежи идеи за мястото за сън, учене и социализиране, които ще допаднат на всеки тийнейджър.

Когато става дума за обзавеждане на детска стая, родителите с трепет обмислят интериора и правят всичко в помещението според собствената си преценка. Не така стоят нещата, обаче, когато детето се превърне в тийнейджър. Тогава то има нужда от креативна свобода, за да изрази себе си, макар да има и практически съображения, които да се вземат предвид, като например проучване на пространството и разходите за козметичен ремонт.

За всяко пораснало момче неговата стая е неговата крепост, която го предпазва от външния свят. Това е място, където той може да отиде, за да получи своето лично пространство или да общува с приятели, братя и сестри. Това е и мястото, където той може да започне да изразява собствената си идентичност, отделно от останалата част от домакинството. Това може да се види нагледно от поставяне на плакати, от излагане на личната колекция на показ, от избора на поразително пухено покритие върху леглото или от използването на любимите му цветове по стените. Всичко това означава също така,  че тийнейджърската стая за момчета трябва да бъде и практична, особено ако юношата е на възраст, когато трябва да учи за изпити, така че едно добро място за съхранение на учебници и кът с бюро са голям плюс, ако стаята е достатъчно голяма.

При избора на схема за декориране на спалнята на един тийнейджър, имайте в предвид, че вкусовете на младия господин ще се променят с напредване на възрастта, така че може би е добра идея да изберете цвят за стена, с който е лесно да се живее и да актуализирате външния вид с аксесоари, за да не се налага да пребоядисвате на всеки две години. Разбира се, ако нямате нищо против да пребоядисвате – или, още по-добре, вашият тийнейджър да е щастлив да го прави сам – тогава нека  подходи толкова приключенски с цветовете на боите, колкото пожелае. В края на краищата, това е само боя, която лесно се покрива, когато дойде време за избор на схема за по-възрастен.

Независимо дали става дума за вдъхновяващо кътче за учене, за място, на което да отпуснат глава или за опции за съхранение на вещите на разхвърляните юноши, по-долу ще откриете колекция от най-добрите идеи за една съвременна младежка стая с дизайн, който ще допадне на новото поколение.

Идеи за стаята на всеки модерен юноша

юноша стая

Оставете своя юноша да изрази себе си.

Кой тийнейджър не би харесал идеята да му бъде разрешено да изрисува с графити цялата стена? Това е идеалният начин да изрази себе си по време на тези трудни години, когато се бори, за да изработи своя собствена идентичност. Една такава стена в стаята създава неустоимо привличащ погледа готин вид. Докато тази опция за декориране на юношеска стая може да е само за по-широко скроените родители, тя има своите предимства. Това е много по-евтино и по-лесно решение, отколкото поставянето на тапети, например, и може лесно да бъде пребоядисано в хубав неутрален тон, когато младежът отлети  от гнездото.

юноша

Щампован стил с аксесоари.

Ако креативността върху стените изглежда като твърде смела опция, оставете наследника си да изрази собствения си стил чрез аксесоарите. Един изявителен комплект от покривало и възглавници за леглото е чудесен начин да го направи. Това прави впечатление веднага щом се прекрачи прага на помещението, а освен това е лесно за подмяна, ако и когато синът ви се отегчи от вида му.  Унилото сиво за стените е успокояващ цвят за мъжките покои, освен това е идеален фон за практически всяка цветова схема на аксесоарите.

юноша стая

Място за изложение на яката колекция.

Всеки юноша си има колекция, с която се гордее. Ако синът ви има любимо хоби или колекция, защо да не го включи в своята схема за дизайн на стаята? Шапките в тази спалня са интересна тема за разискване с всеки гост, а обикновената бяла стена за фон придава на яркото червено и оранжево допълнително въздействие. Изложените на показ тухли винаги добавят острота в пространството. Ако не разполагате с тухли, може да използвате тапети за стена с тухлен ефект.

юноша стая

Повдигнато място за сън.

Едно повдигнато легло е чудесна опция за малката стая. Тази многофункционална мебел може да се удвои или утрои като място, на което да се спи, където да се  учи и където да се почива. Изберете тъмен, остър тон като бронзово сиво, например, за да се даде усещане, че мястото се обитава от по-възрастен, а не от дете.

юноша стая

Добре обмислено място за учене.

Тийнейджърките години могат да бъдат контролирани от училищни изпити, така че подреденият работен кът в спалнята на всеки тийнейджър е нещо задължително. Инвестирайте в мебели с добро качество като удобни бюро и стол и поберете някои рафтове над зоната на бюрото, така че вашия юноша да има изобилие от пространство за съхранение на своите курсови работи и книги.

юноша стая

Използване на морската цветова схема за преминаване от детско към тийн.

Направете преминаването от „детска стая“ към стая за тийнейджър с морски схема за пораснали, която е скок от дизайна на бебешката стая  с лодки и пирати. Започнете с тапети с принт на морски кораби като фона, след което изберете надеждно дървено легло за получаване на усещане за спална кабина. Аксесоаризирайте с много морски щрихи – от куфари и сандъци за съхранение, до огледала в стил корабен люк и осветление като фар или фенер.

юноша стая

Голяма карта на стената като изявление в декора.

Картите осигуряват голям мотив за декорация в стаята на тийнейджъра, с увековечените си стенописи или отпечатъци, които оказват чудесно влияние върху голямото протежение на стената. Поддържайте вида графичен и изразителен чрез добавяне на килим или спално бельо с някоя от държавите на картата и се придържайте към една проста цветова палитра в два или три основни цвята за постигане на интелигентна, сплотена схема.

юноша стая

Уединено пространство за учене.

Набутването на бюро може да се окаже невъзможно в малката стая на един юноша. Една малка ниша или кътче до прозореца  може да бъде превърнато в изолирана зона за учене, чрез поставяне на работен плот, закрепен със стенни скоби. Това е лесен за инсталиране вариант и заема по-малко място, отколкото обемистите мебели.

юноша стая

Изчистен и светъл крайбрежен стил.

Ако стаята на юношата изглежда малко пренаселена и претрупана с многобройни вещи, боядисайте стените й в светли крайбрежни цветове, за да изглежда по-просторна. Добавете огледало, което да отразява светлината (също така ще бъде полезно и за остатъчно време за оформяне на косата на суетния тийнейджър) и изберете спално бельо в светли нюанси.

юноша стая

Декор  „back to school“.

За постигане на една безопасна цветова схема, която големите момчета ще харесат, може да опитате този стил, който напомня за класната стая. Изберете цвета на ученическата униформа – тъмносин – като фон, в комбинация с дървени дъски за пода.  След това добавете персоналност с мебели, вдъхновени също от класната стая, започвайки от метални шкафове за съхранение и стигайки до стар чин. Завършете със забавни аксесоари от класната стая, като ярък метален стол, настолна лампа и дървени рафтове за съхранение на бележки.

юноша стая

Черна дъска – календар с ангажиментите за месеца.

Бъдете изобретателни с мястото на стената и създайте черна дъска – календар в пространството за учене на вашия тийнейджър. Започнете с една стена, боядисана в тъмно сиво с боя за черна дъска, а след това смесете останалата част от вашата боя с бяла емулсия, за да създадете няколко различни нюанси на сивото за вашите квадрати – три цвята трябва да са достатъчни. Използвайте хартиено тиксо, за да създадете правите линии за вашата мрежа – ще ви трябват седем квадрата  по ширина и шест квадратчета надолу – тогава боядисайте квадратите с вашите различни нюанси.

юноша стая

Райета като възрастните.

За получаване на спокойна схема, която да подхожда на възрастен подрастващ, няма как да сбъркате, ако заложите на класическия индустриален вид. Едно легло от ковано желязо трябва да бъде в центъра на стаята, омекотена с шарени тапети в цветовете на  училищните униформи.

юноша стая

Мултифункционална тийнейджърска стая.

Ако имате юноша, който е в университета и нямате много пространство за спане, защо не се създаде уютна спалня тип мансарда, която ще бъде идеалното кътче за приспиване за вашия тийнейджър, когато той е у дома си, но и ще изпълнява функцията на спалня за гости, когато той е далеч. Инвестирайте в разтегателен диван за увеличаване на площта, когато не спи там или да предоставите много места за сядане, когато тийнейджърските приятели идват на посещение.

източник:idealhome.co.uk