баня дизайн

Не пренебрегвайте основните изисквания на т.нар. баня дизайн, защото това е перфектното място, в което да се отпуснете и освежите след дългия и натоварен ден. Интериорните дизайнери споделят своите десет съвета, с помощта на които ще създадете комфортен и приятен дизайн в банята на дома си. Смело можете да се доверите на професионалистите, защото те знаят много добре как да превърнат всяко място в стилно и функционално, за да се чувствате в него уютно и у дома си.

Дизайнерски съвети за стилен баня дизайн

баня дизайн

  1. Черното е новото черно

Интериорните дизайнери препоръчват използването на черно в малките помещения, за да изглеждат по-големи. Да, наистина до скоро се твърдеше точно обратното, но доводите наистина са добри. Тъмните тонове ще направят дизайна на банята по-шик, а също така и ще създадат илюзия за пространство в тясната стая. Друг трик, който може да се използва в този случай е смесването на текстурите. Наличието на меки на допир материи в мокрото помещение контрастира с твърдите повърхности в нея. Създаденото визуално и осезаемо усещане за това ще бъде много по-интересно и приятно за сетивата.

баня дизайн

       2.  Мебел в банята

Професионалистите препоръчват да се преобрази банята от студено и стерилно помещение в удобно и комфортно, чрез използване на неочаквани елементи като пейка или камина, които ще внесат топлина и уют.

Ключови трикове за дизайн на банята

баня дизайн

3. Вкарване на външни елементи в дизайна на банята

Интегрирането на елементи от вън създава  една заобикаляща среда, която отразява спокойствието и чистотата на природата. Добавянето на зелени влаголюбиви растения или прозорци ( по възможност) в банята изглежда красиво и неочаквано.

баня дизайн

4.  Малка инвестиция в произведение на изкуството

Банята е място за почивка и уединение. Намирането и поставянето на подходящото място на едно или няколко парчета изобразително изкуство в нея ще ви настрои за деня.

баня дизайн

    5.  Игри с традициите

Обновете традиционните си елементи в банята с  помощта на съвременни материали и изчистени линии, за да създадете един различен баня дизайн.

баня-дизайн

   6.  Отражения

Огледалата са налични в различни форми и размери. Поставете нещо по-интересно от правоъгълно парче над мивката, като антично огледало или едно с ефектни декоративни детайли. Огромните огледала създават игра на светлините и визуално уголемяват пространството.

баня-дизайн

   7.  Неочаквано забавление

Разделянето на банята дава възможност за забавна игра с дизайна й. С използването на драматични аксесоари, мебели и осветление може да се създаде луксозно изживяване. По-тъмните цветове и текстурите с отблясъци ще направят усещането още по-наситено.

баня дизайн

      8.  Аксесоари в дизайна на банята

Колекция от аксесоари в банята дава безкрайни възможности за промяна във вида й. Смяната или разместването им ще освежат обстановката с лекота.

баня-дизайн

      10. Вариращи облицовки

Вдигнете нивото в помещението, като редувате матирани и гладки повърхности, когато поставяте предмети, декорации, мебели и други в него.

баня-дизайн

баня-дизайн

баня дизайн

баня-дизайн

баня-дизайн