Великден

Великден – модерни идеи за украса за Великден, която ще внесе свежестта на пролетта във всеки дом. Всички обичаме да правим празнични украси за Великден в домовете си по време на най-любимия християнски пролетен празник, но по всичко изглежда, че през тази година на всяко кътче от дома ще бъде отделено специално внимание, благодарение на тези свежи идеи за Великден, които ще внесат уханието и прелестта на сезона под покрива ни.

С лекота ще внесем слънцето и енергията на китната пролет в дома си с няколко семпли и лесни ръчно изработени модели и интересни идеи за декорация за Великден. Като алтернатива на традиционните великденски яйца, често приличащи на захаросани бадеми или изпълнени със симпатични животинчета, тази година посрещнете гостите си с малко по-сдържан горски стил, като превърнете листната зеленина и цветята в прекрасни непринудени украшения, които са идеални за Великден … или за пролетта като цяло. Стъпвайки през входната врата, преминавайки през коридора и достигайки до жилищните помещения на пространството и трапезарията,  храната винаги има по-добър вкус в красива обстановка, така че защо да не положим малко повече усилия за един празничен обяд в неделя и да  създадем спокойна, съвременна трапеза, която е идеалното място за специалната храна, споделена със семейството и приятелите ни?

Великден – модерните пролетни декорации на годината

великден

За Великден декорация – пролетен венец.

Идеята за коледен венец може да се замени за един по-лек и пролетен дизайн, който може да бъде окачен на стената, например. Необходими са няколко красиви нарциса в бяло или жълто и клонче върба, накиснато предварително във вода. Клонката се усуква и оформя като кръг, а след като изсъхне дори няма нужда от допълнителни закрепващи елементи, за да запази формата си.  След това в долната част на свежия пролетен венец се закрепяват клончета от розмарин по страните и папратови листа в основата на пръстена с помощта на малко цветарска тел. Върху тях се слага един голям, разцъфнал нарцис, а до него няколко все още неразтворили цвета си пъпки. Дръжките се изрязват и живата великденска украса ще носи аромата си из стаята.

великден

Централна пролетна украса.

Рустик вайбът в декора за Великден може да се подсили чрез ръчно изработено сандъче с цветя, вдъхновено от дивите горски етажи. За изработката му е необходима селекция от клонки от градината, които да са сортирани в две групи – с по-тънки и с по-дебели клони. С помощта на такер се закрепва първият слой от по-тънки клонки към крехко парче от дървесен дънер, който е малко по-голям от диаметъра на средно голяма градинска саксия. Залепя се втори слой от по-дебели клонки по ръба, като се използва горещо лепило и след това се покриват скобите и лепилото с лента от лен, закрепена с цветарска тел. Засаждат се някои цветни луковици вътре в сандъчето и се поставя на подходящо място за ароматно цветно изложение на слънчево изглеждащия коридор.

великден

Декорация с боядисани яйца.

Един от символите на празника е боядисването на яйца за Великден. Също както останалите декорации за Великден и към самото боядисване на яйца може да се подходи по-различно и така, че всичко у дома да изглежда хармонично с природата. Подобна семпла и елегантна великденска украса за маса е подходяща за фината трапезария, както и за част от декора на което и да е друго място в жилището. За модерен вид е добре да се аранжира в керамичен дизайн и внимателно да се подреди един слой, съставен от микс различни яйца с деликатни текстури и шарки. В комбинация с фона на скандинавската покривка, снежнобялата посуда и естествената зеленина. Всичко това ще внесе малко магия към всяко хранене.

великден

Микс в модерни дизайни.

Има толкова много начини да се нагласи масата за Великден, но тази модерна визия е чисто минималистична елегантност. Засилва се великденската тема с една степен, но без да се прекалява със зайчета, агнета и патета. Аранжирането на трапезата по подобен начин ще съответства на настроението, което всеки иска да чувства на Великден – неофициално, но стилно и празнично. Ястието от специалните рецепти за Великден и свежите зелени декорации изпъкват на преден план със семплата монохромна схема на масата, в която са смесени райетата по двойки с широката ивица от плата на покривката с фините линии на салфетките. Топлото тъмносиньо на текстила и изделията от стъкло внася прецизност на тази небрежна схема като перфектния контраст на прясната зеленина на флоралната украса.

великден

Стилни табели за местата.

Може да се добави специална нотка на местата за хранене около масата с персонализирани картички с имена. Пробиването на две дупки върху едно бяло картонче, надписано с калиграфски шрифт отгоре с името на госта и промушването на свежо пролетно цвете през горния процеп, излизащ през долния, създава лично отношение и показва гостоприемност. Приборите за хранене в топли цветове  внасят допълнително измерение на схемата в хладен цвят, като предоставят прекрасна оптимистична светлина за новия сезон … или просто за това ястие!

великден

Дом, изпълнен с пролетни цветя.

Времето за хранене не поставя края на сезонното декоративно пътуване. Обхвата на флоралните мотиви може да се разшири в цялата къща, за да се използва с всички средства силата на цветята.  Може да се  създаде деликатен венец, като този на снимката горе, чрез усукване на селекция от листа, папрати и сезонни цветя на интервали по протежение на дължината на цветарска тел. Окачен на подходящо място, той ще донесе пролетно настроение в което и пространство на дома е разположен. Ваза с  пролетни нарциси или лалета в изчистена бяла керамика, поставена върху дървена повърхност, ще добави още очарование.

великден

Малки парчета от пролетта.

Всеки, който се чувства вдъхновен и сръчен, може да сподели пролетната любов с изработката на великденски подаръци със свежи цветя за приятелите и семейството. По това време на годината птиците са заети да си правят гнезда, така че защо да не се присъедините към тях чрез създаване на сладко декоративно сандъче за луковиците? Вплетете заедно спирали от лозов венец и използвайки цветарска тел създайте формата на гнездо. Поставете малко парче пластмаса в основата на гнездото, за да бъде водоустойчиво и добавете няколко луковици върху шепа-две почва. Покрийте отгоре със слой от мъх и подаръкът ви е готов.

източник:idealhome.co.uk